Messi a PSG-be tart, a francia sajtó szerint közel a megegyezés

2021. augusztus 6. – 23:04

frissítve

Messi a PSG-be tart, a francia sajtó szerint közel a megegyezés
Messi és Neymar 2017-ben, amikor még együtt játszottak a Barcelonában. Négy év után újra egy csapatba kerülhetnek, de már Párizsban – Fotó: Matteo Ciambelli / NurPhoto via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Egy nappal azután, hogy a Barcelona bejelentette, pénzügyi akadályok miatt távozik a csapattól a hatszoros aranylabdás Lionel Messi, a francia sajtó számos forrásra hivatkozva biztosra veszi, hogy az argentin Párizsban folytatja, tudomásuk szerint Messi is egyértelműen jelezte, hogy a PSG-be akar menni. A hírek 2+1 éves szerződésről és busás, évi 40 millió eurós fizetésről szólnak.

A nemzetközi sportsajtó, nem beszélve a francia újságokról, gyakorlatilag elkönyvelte, hogy Messi a Paris Saint-Germainbe tart, és tudomásuk szerint már egészen közel járnak a megegyezéshez. A L'Équipe francia sportlap már a szerződéstervezet konkrétumairól ír. Ezek szerint Messi Neymarnál és Mbappénál is jobb fizetési ajánlatot kapott, 2024-ig írnák vele alá a kontraktust, és a 2+1 év alatt évente nettó 40 millió eurót kapna. Igaz, Messi tavaly még 138 millió eurót keresett Barcelonában, de a katalán klub csődközelbe is került, és az argentin is már 34 éves.

A Barcelona csütörtök este jelentette be egy közleményben, hogy a július 1-től szabadon igazolható Messi távozik, pénteken pedig a klubelnök Laporta egyértelművé tette, hogy valóban nincs visszaút, anyagi helyzetük és a spanyol pénzügyi szabályok miatt egyszerűen nem engedhetik meg maguknak az argentin támadót. A szakítás körülményeiről és hátteréről itt olvashatnak több mindent, de miközben a világ még a sokáig elképzelhetetlent emészti (Messi egész eddigi pályafutását Barcelonában töltötte), egymás után jönnek a hírek a folytatásról: arról, hogy Messi egyértelműen Párizsban tervezi a jövőt.

Már az is erre utalt, hogy Messi szerdán feltett az Insta-sztorijába egy képet, amin a Paris Saint-Germain sztárjaival, Neymarral, Verrattival, Di Maríával és Leo Paredesszel fotózkodik, most pedig még egy erős jel: a PSG augusztus 10-re kibérelte az Eiffel-tornyot – 2017-ben ugyanott jelentették be Neymar leigazolását.

Párizsban Messi honfitársa, az argentin Pochettino a vezetőedző, őt Messi állítólag már csütörtök este megkereste, hogy szívesen folytatná vele. A PSG-hez közeli források ugyanakkor még azon az estén azt mondták, hogy a mostani keret mellé Messi már nekik is sok lenne, most azonban már azt kalkulálják, hogy mekkora pluszbevételt hozna az érkezése. Pochettino a pénteki sajtótájékoztatón ugyan nem válaszolt konkrétan az átigazolásáról szóló kérdésekre, de azt elismerte, hogy a klubvezetés intenzíven dolgozik a csapat megerősítésén, és végül elismerte, hogy lehetséges Messi megszerzése is.

Francia sajtóértesülések szerint a tárgyalásokon Messit ezúttal is az apja, Jorge képviseli, míg a PSG csapatát a klubelnök Nasser Al-Khelaifi vezeti. A katari kézben lévő PSG azon nagyon kevés klub közé tartozik a világon, ahol a pénz nem annyira számít. Az idei átigazolási szezonban már megszerezték az olaszok Európa-bajnok kapusát, Donnarummát, Sergio Ramost és Wijnaldumot, és a jelek szerint nem spórolnának akkor sem, ha Messiért nagyon mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!