Az olimpia egyik legnagyobb védését mutatta be a magyar vízilabda-válogatott kapusa, de a videóbíró ezt felülírta

2021. augusztus 4. – 18:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Talán az eddigi legjobb mérkőzését játszotta szerdán a magyar férfi vízilabda-válogatott a tokiói olimpián. A kicsit döcögős kezdés után végül elég nagy különbséggel, 15-11-re győzték le a horvátokat a negyeddöntőben. A meccs legjobbja a szenzációsan játszó Manhercz Krisztián volt, nyolc lövésből hét gólt szerzett, amivel teljesen lerombolta Marko Bijač kapus és az egész horvát csapat önbizalmát.

Manhercz góljai mellett Nagy Viktor bravúrjairól is szólt ez a meccs, 56 százalékkal védett, 25 lövésből 14-et kiszedett. Hogy nem lett meg a 60 százalékos védési hatékonyság, arról csak a videóbíró (VAR) tehet. A harmadik negyed elején, 7-5-ös magyar vezetésnél a horvátok emberelőnyben adogattak, a támadás végén pedig Luka Bukić-ot játszották meg, aki kapásból kapura lőtt. Nagy Viktor ekkor a meccs legnagyobb védését mutatta be, a közeli lövésre is oda tudott érni, kapufára tolta a labdát, amelyt aztán kifelé pattant.

A játék folytatódott, a horvátok sem reklamáltak gólt. Már a magyar csapat támadt, amikor a francia és német játékvezetői páros, Sebastien Dervieux és Frank Ohme megállították a meccset, és a VAR segítésével visszanézték az előzőt horvát akciót. A videózás után megváltoztatták az ítéletüket, úgy látták, hogy Bukić lövését Nagy a gólvonal mögül szedte ki, így megadták a horvátok hatodik gólját. Ugyanakkor a közvetítésben mutatott képek alapján úgy tűnt, hogy a labda nem volt teljes terjedelmében a gólvonal mögött.

A horvátok ezzel egy gólra, 7-6-ra felzárkóztak, ami egy másik meccsen akár sorsfordító momentum is lehetett volna, de nem ebben a negyeddöntőben. A horvátok a következő támadásuknál szabálytalankodtak, elvetették tőlük a labdát, az egyenlítés helyett pedig újra kétgólos hátrányba kerültek, miután Zalánki Gergő gólt lőtt. Märcz Tamás csapata a meccs hátra lévő részét végig kézben tartotta, és a negyedik negyedre felőrölték a horvátokat. A pénteki elődöntőben a görögök lesznek az ellenfelek.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!