Az olaszok szenzációs utolsó körrel hozták össze az aranyat kerékpáros üldözőversenyben

2021. augusztus 4. – 15:47

frissítve

Az olaszok szenzációs utolsó körrel hozták össze az aranyat kerékpáros üldözőversenyben
Olaszország nagy hajrával nyerte a férfi csapat üldözőversenyt az olimpián Fotó: Christian Hartmann/Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Óriásit, illetve nagyon kicsit fordított az olasz csapat a pályakerékpár üldözőversenyének döntőjében, így végül világcsúccsal verték Dániát és lettek olimpiai bajnokok.

Az olimpia előtt a dánok számítottak nagy favoritnak, a selejtezőben ezt egy olimpiai rekorddal nyomatékosították is, hogy aztán kalandos körülmények között jussanak el a döntőig. A 4000 méteres üldözőversenyben induló dán csapat tagjai először egy tapaszos, légellenállást befolyásoló trükk miatt kerültek támadások kereszttüzébe, majd az elődöntőjük sem zajlott le feszültségtől mentesen. A britek ellen vívott párharcban az egyik dán belement a csapatáról leszakadt britbe, és mindketten elestek. Hivatalosan egyik csapatnak sem volt mért ideje, és végül a zsűri juttatta tovább Dániát, ami valóban jobban állt a briteknél az ütközésig.

Az olaszok mindeközben hajtottak egy világcsúcsot, így izgalmas döntőre lehetett készülni. Olaszország jól is kezdett, a dánok előtt tekert a rajt után, de 3000 méter után megfordult az állás, már Dánia volt közel egy másodperces előnyben és a világcsúcs részidején belül. Az olaszok Filippo Ganna vezetésével tudtak emelni a tempón, de az utolsó 250 méterre is közel három tizedmásodperces hátránnyal fordultak rá. Még mindig maradt bennük erő, így a célba már ők értek be hamarabb, 166 ezreddel verték Dániát. A 4000 méteren 64,856 km/h-s átlagot hajtottak.



Eredmények, pályakerékpár (Izu Velodróm):
férfi csapat üldözőverseny, :
1. Olaszország (Simone Consonni, Filippo Ganna, Francesco Lamon, Jonathan Milan) 3:42,032
2. Dánia (Lasse Norman Hansen, Niklas Larsen, Frederik Rodenberg Madsen, Rasmus Pedersen)
3. Ausztrália (Kelland O'Brien, Sam Welsford, Leigh Howard, Lucas Plapp, csere: Alexander Porter)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!