Hatalmas hátránnyal lett utolsó 10 km-es nyílt vízi úszásban, vastapsot kapott az olimpián

2021. augusztus 4. – 08:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az algériai Souad Cherouati nem tartozik a nyílt vízi úszósport legjegyzettebb sportolónői közé. A 32 éves, lisszaboni születésű úszónőnek a legjobb világbajnoki eredménye egy 32. hely volt a négy évvel ezelőtti budapesti vb-n, 5 kilométeren, míg a hosszabb, 10 km-es számban a 39. helyen végzett.

Idén július elején egy olimpiai kvalifikációs versenyt viszont sikerült megnyernie, így első algériai úszónőként kijutott az olimpiára, a 10 kilométeres nyílt vízi úszás mindössze 25 fős mezőnyébe (a számban Olasz Anna a 4. helyet szerezte meg).

A magyar idő szerint kedden éjfél előtt nem sokkal indult, szerda hajnalban befejeződött versenyben végül 2 óra 17 perc 21,6 másodperces eredménnyel ért célba. Ez gyengébb a 2017-es vb-eredményénél, ami 2:08:38,1-es idő volt – de még azzal is csak az utolsó helyre úszott volna be.

Így viszont nemcsak simán utolsó lett, hanem nagyon-nagyon utolsó. Miközben rajta kívül az egész mezőny 9 percen belül fejezte be a versenyt, ő az utolsó előtti szlovén Perséhez képest is csaknem tízperces lemaradással ért célba – de célba ért. És a sport világa olyan, hogy értékeli az elhivatottságot, elszántságot, azt, ha valaki a mezőnyből nagyon kilógva is végigküzdi a távot, felidézve talán az olimpia igazi szellemét. Nem csoda ezek fényében, hogy az elsőhöz képest csaknem húsz perc hátránnyal beérkező Cherouatit legalább olyan vastaps köszöntötte, mint a szám győztesét vagy dobogósait.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!