A Facebook-algoritmusnak mondott köszönetet a világcsúccsal olimpiai bajnok hármasugró

2021. augusztus 2. – 10:06

frissítve

A Facebook-algoritmusnak mondott köszönetet a világcsúccsal olimpiai bajnok hármasugró
Fotó: Dylan Martinez / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Rendkívül izgalmas nap volt vasárnap az olimpia atlétikai versenyszámait nézve, egy olasz sprinter, Lamont Marcell Jacobs lett a 100 méteres síkfutás olimpiai bajnoka, férfi magasugrásban egy kézfogás után két aranyérmes lett, női hármasugrásban pedig világcsúccsal nyert a venezuelai Yulimar Rojas, aki hazája első női olimpiai bajnoka lett.

Rojas 17 centivel döntötte meg a világcsúcsot, 15,67 métert ugrott, az eddigi rekord az ukrán Inessza Kravecé volt még 1995-ből. A győzelem után Rojas edzőjének, illetve részben a Facebook algoritmusának mondott köszönetet.

A kétszeres világbajnok Rojas ugyanis egy kisebbfajta véletlen után került kapcsolatba a legendás kubai távolugróval, Ivan Pedrosóval. A Facebook egyszer csak feldobta neki Pedrosót lehetséges ismerősként, Rojas bejelölte, majd elkezdtek arról beszélgetni, mi lenne, ha a kubai venné át a felkészítését.

„Ez volt a végzet. Így kellett történnie. Azt hiszem, az, hogy Ivannal a Facebookon keresztül találkoztam, mindenképpen fordulópont volt az életemben. Most döntöttem meg egy világrekordot, és van egy olimpiai aranyérem. Ez felbecsülhetetlen. Valóra váltom az álmaimat”

– mondta.

Rojas, aki eredetileg egyébként röplabdázónak készült, kifejezetten azzal a szándékkal érkezett Tokióba, hogy az olimpiai arany megszerzése mellett megdöntse a világcsúcsot.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!