Egyre több, végül már kilenc olimpikon ugrált egyszerre az ágyon, mire beszakadt

2021. július 31. – 08:57

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az izraeli baseballcsapat elnézést kért, miután játékosai egy TikTok-videóban extrém módon tesztelték az egyik olimpiai ágy teherbírását, amin a végén már kilencen ugráltak egyszerre, mire beszakadt a kartonszerkezet.

Az azóta már a TikTokról törölt videó elején még egy játékos kezdi az ugrálást, majd egyesével csatlakoznak be a többiek. A végén pedig lassított felvétellel is megismétlik az utolsó felugrást. A gyártó Airweave szerint a speciális olimpiai ágyaik egyenként 200 kilogrammot tudnak biztosan megtartani, írja a Yahoo News.

Forrás: videó screenshot
Forrás: videó screenshot

A baseballcsapat mutatványát többen is bírálták a japán közösségi médiában, volt, aki nem értette, miért kell tönkretenni az ágyat. Az izraeli olimpia bizottság is elítélte a sportolók viselkedését.

A videót feltöltő Ben Wanger ez után kért elnézést a csapat nevében csütörtökön. Szerinte nem tiszteletlenek akartak lenni, csak megmutatni, hogy milyen strapabírók az ágyak, amiken egyébként nagyon kényelmesnek tartják az alvást. Azt is hozzátette, hogy úgy tudták, az ágyakat újrahasznosítják az olimpia után, és ez már meg is történt a videón láthatóval.

A tokiói olimpia sportolóinak biztosított ágyakról Paul Chelimo hosszútávfutó viccét komolyan véve kezdett keringeni közvetlenül az olimpia kezdete előtt több bulvárlapban az a hír, hogy szexmentes ágyakkal próbálják biztonságos távolságtartásra kényszeríteni az olimpikonokat. Chelimo azzal viccelődött, hogy a kartonágyak csak egy ember súlyát bírják el.

Csakhogy a kartonágyak még messze a koronavírus-járvány előtti időre nyúlnak vissza, már 2020 januárja óta biztosan tudni lehet, hogy a fenntarthatóság és a környezetvédelem jegyében ilyen újrahasznosított ágyakat kapnak a sportolók.

A fizikai teherbírásukat pedig többek között az ír csapat tornásza mutatta be egy videóban, amin az ágyon ugrált párat – akkor még ezt az olimpia hivatalos Twitter-csatornája is megköszönte egy megosztással.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!