Egy nigériai és egy kenyai futó is pozitív doppingtesztet produkált, kizárták őket az olimpiáról

2021. július 31. – 05:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Pozitív lett a doppingtesztje Blessing Okagbarénak, emiatt felfüggesztették a nigériai sprinter versenyzési jogát. A 100 méteres síkfutásban döntőesélyes sportoló ellenőrzése során növekedési hormont mutattak ki, írta közleményében az atlétika tisztaságára felügyelő szervezet (AIU).

A 2008-as pekingi olimpián távolugrásban ezüstérmes 32 éves Okagbare tesztelését még az olimpia kezdete előtt, július 19-én végezték el. Ő az első atléta, akinek pozitív lett az eredménye a tokiói olimpiai időszakban, írja az MTI.

Okagbare pénteken az tokiói olimpián – Fotó: Jewel Samad / AFP
Okagbare pénteken az tokiói olimpián – Fotó: Jewel Samad / AFP

A nigériai futó pénteken a 100 méteren előfutamát megnyerve került be a szombati elődöntőbe, melyben már nem állhat rajthoz.

Egy kenyai sprinter is megbukott

Frissítés 12:52: A kenyai Mark Otieno, aki 100 méteres síkfutásban indult volna a tokiói olimpián, szintén megbukott a doppingteszten – írja a Reuters a kenyai csapat közleménye alapján. Otieno így nem vesz részt a szombati selejtezőn.

„Ma délután kaptunk értesítést a Nemzetközi Tesztelő Ügynökségtől (ITA) az egyik sprinterünkkel kapcsolatban, akinek a 2021. július 28-án leadott vizeletmintája pozitív lett” – mondta Waithaka Kioni, a kenyai atlétikaválogatott vezetője, aki megerősítette, hogy Mark Otienóról van szó.

Mark Otieno a 2017-es londoni világbajnokságon augusztus 7-én – Fotó: Toby Melville / REUTERS
Mark Otieno a 2017-es londoni világbajnokságon augusztus 7-én – Fotó: Toby Melville / REUTERS

„Ő azonban tagadta a doppingolást, azt mondta, nem tudott arról, hogy tiltott szert vett volna be, és kérte a B vizsgálatot” – mondta Kioni. Otieno legjobb ideje 10,05 másodperc 100 méteren, ezzel az idővel második lett az egy hónappal ezelőtti kenyai válogatóversenyen. A kizárása miatt Ferdinand Omanyala maradt Kenya egyetlen indulója a férfi 100 méteres síkfutásban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!