Az olimpiai bajnok Vang is fejet hajtott Cseh Lászlónak

2021. július 30. – 06:29

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Utoljára úszott versenyszerűen Cseh László, aki egy olimpiai hetedik hellyel zárta hosszú és eredményes pályafutását. Utoljára a 200 vegyes döntőjében láthattuk, a hetedik helyen zárt.

A döntő után, amikor gratulálni indult a győztes felé, akkor a kínai Vang Sun megelőzte, és fejet hajtott előtte, ezzel is méltatva kivételes eredményeit. Cseh kétszeres világbajnok (2005-ben 400 vegyesen és 2015-ben 200 pillangón), négy olimpiai ezüstérem mellett két bronzot is begyűjtött. A 2008-as pekingi olimpián háromszor lett Michael Phelps mögött második, 2016-ban holtversenyben nyertek ezüstérmet a világklasszis amerikaival.

A 27 éves Vang az első ötven, vagyis a pillangó után még a harmadik helyen haladt, épp a második Cseh László mögött. Száz méternél már vezetett, egészen pontosan hét századdal volt a magyar előtt. Köztük a nagy verseny a folytatásban elmaradt, de ezt a mozdulatot még nagyon sokáig fogják ismételni, és ilyenkor látszik igazán, milyen szerepet töltött be Cseh a világ úszósportjában.

Az előző négy olimpián még Michael Phelpsszel küzdött, de amennyire tudta, még most is felvette a harcot a fiatalokkal. Cseh háton, pillangón és vegyesen volt Európa-bajnok, ami jól mutatja sokoldalúságát. A magyar versenyző arról beszélt a döntő után, nem számított ilyen tiszteletnyilvánításra, a verseny előtt csak a szokásos mindent bele szavak hangoztak el. Mindenkinek gratulált a futam után.

Kínában a magyar úszókat mindig nagy tisztelet övezte, Hosszú Katinkát ott nevezték el Iron Ladynek, 2012 őszén pedig Je-Siven már olimpiai bajnokként kért autogramot az akkor még olimpiai érmekkel sem rendelkező Hosszútól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!