A női kézisek harmadik mérkőzésüket is elvesztették az olimpián, 38 gólt kaptak az oroszoktól

2021. július 29. – 14:02

frissítve

A női kézisek harmadik mérkőzésüket is elvesztették az olimpián, 38 gólt kaptak az oroszoktól
Fotó: Gonzalo Fuentes / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar női kézisek a harmadik meccsüket is elvesztették az olimpián, Oroszország 38-31-re nyerte a szerdai meccset, ami már az első félidőben eldőlt.

Az olimpián szereplő magyar női kézilabda-válogatott két vereség után ment neki az oroszok elleni csoportmeccsnek csütörtökön, ahol mindkét csapat számára leginkább az volt a tét, hogy marad-e reális esély a továbbjutásra.

A brazilok elleni csúnya vereség után lett volna min javítani, de enyhén szólva nem sikerült jól az első félidő. Az elején Zácsik Szandra még villogott, két gólt is vágott, és lövésekkel próbálkozott, a védekezésben viszont nem állt a helyzet magaslatán a válogatott. Ezt jól jellemezte az a helyzet, amikor az oroszok úgy szereztek gólt, hogy egy elrontott orosz passz hullott be Bíró Blanka kapujába, aki nem számított lövésre. Öt perc után már hat gólnál jártak az oroszok, nekünk három volt. Klujber Katrin heteseivel zárkózott a magyar csapat, míg a kapus Bíró pedig kétszer is azzal vétette magát észre, hogy visszacserénél időben ért oda, hogy hárítsa az oroszok távoli próbálkozásait.

De ettől függetlenül továbbra is totálisan szétesett volt a védekezés, támadásban sok volt az eladott labda, az elkapkodott akció,

és beállt a 3-4 gólos különbség az oroszok javára, Elek Gábor szövetségi kapitány időt is kért 13 perc után, 10-7-es állásnál. A csapatot nem igazán sikerült felrázni, ezután is átjáróház maradt a védelem, az oroszok rendre találtak üres embereket, úgyhogy öt percen belül Elek másodjára kért időt. Ráadásul Szucsánszki Zita is megsérült közben. (A mérkőzés után Elek Gábor elmondta az M4-nek, hogy „Szucsánszki válla kiugrott, ő is megy haza”.)

Fotó: GONZALO FUENTES / REUTERS
Fotó: GONZALO FUENTES / REUTERS

A 23. percben már 19-12-re ment az ellenfél, és bár a magyar csapatnak támadásban még voltak is értelmezhető megmozdulásai, a saját kapuja előtt már teljes volt a rövidzárlat. A kapuscsere sem jött be: az oroszok 80%-os hatékonysággal lőttek kapura. A félidőben 22-17 volt az állás, leginkább az első félidőben hét gólig jutó Klubjer heteseinek köszönhetően sikerült lőtávolban maradni.

Áttörő változást a második sem félidő nem hozott: támadásban akadtak jó megoldások magyar oldalon, jöttek gólok a szélekről, az emberelőnyös helyzeteket sikerült kihasználni, a védekezés ellenben sehogy sem akart összeállni. Hiányoztak a labdaszerzések, az orosz átlövésekre nem volt ellenszer, így a 40. percben 28-22-re vezettek az oroszok. A folytatásban bebetonozódott az orosz előny, és volt ugyan, hogy sikerült egy kicsit közelebb jönnie a magyar csapatnak, de igazából egy pillanatra nem forgott veszélyben az orosz vezetés. Mellesleg az ellenfél sem volt túl meggyőző, de az utolsó tíz percre így is hétgólos különbséggel fordultak a csapatok. A végén már csak az volt a kérdés, hogy az ellenfél megáll-e 40 lőtt gól alatt. Végül megállt, 38-31 lett a vége.

A mérkőzés utáni értékelését Szucsánszki Zita diagnózisával kezdte Elek Gábor szövetségi kapitány, aki elmondta, hogy a játékos számára véget ért az olimpia. „Még nem tudtam beszélni vele, de kiugrott a válla” – jelentette ki. A folytatásról szólva úgy fogalmazott, hogy „lelkileg és darabszámra” is fogynak, de feladni nem fogják.

„Fel fogunk készülni, ugyanúgy, ahogy eddig, meg fogjuk csinálni azt a munkát, amit eddig, remélem, hogy ennek lesz is nyoma a pályán. Borzasztóan el vagyok keseredve az eddigi teljesítmény miatt, de bízom abban, hogy lekerül a teher a lányok válláról. Persze csodának kellene történnie ahhoz, hogy változás legyen, de feladni nem fogjuk” – idézte Elek szavait az MTI.

A magyar kéziválogatott így továbbra is nullapontos, a folytatás a spanyolok ellen jön, vasárnap. A továbbjutásra maradt még némi halovány esély, de az eddig látottak alapján meglepő lenne.

Orosz Olimpiai Csapat-Magyarország 38-31 (22-17)

  • gólszerzők: Dmitrijeva 7, Ilina 6/5, Managarova 4, Vjahireva 4, Szkorobogacsenko 4, Szen 4, Makejeva 3, Gorskova 3, Bobrovnyikova 2, Vedehina 1, illetve Klujber 9/7, Szöllősi-Zácsik 5, Vámos 5/1, Lukács 4, Háfra 3, Szucsánszki 1, Schatzl 1, Márton 1, Bordás 1, Tomori 1
  • lövések/gólok: 49/38, illetve 52/31
  • gólok hétméteresből: 5/5, illetve 10/8
  • kiállítások: 5, illetve 5
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!