Csúnya vereség a braziloktól a női kézilabdában, semmi sem működött

2021. július 27. – 06:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar női kézilabda-válogatott második csoportmérkőzésén 33-27-re kikapott kedden a braziloktól a tokiói olimpián – jelentette az MTI.


Júliusban Siófokon mindkét edzőmeccset a magyarok nyerték, ez elsőn 34-31, a másodikon 24-23 lett a végeredmény. A tokiói torna első fordulójában a brazilok 24-24-es döntetlent játszottak az oroszokkal, míg a mieink 30-29-re kikaptak az egyik favoritnak tekinthető franciáktól.

A megsérült csapatkapitány, Kovacsics Anikó helyére Kiss Nikoletta került be a meccskeretbe. Klujber lövésével sikerült megszerezni a vezetést, a brazilok támadásban bizonytalanul kezdtek, a magyarok viszont gyors akciókat vezettek és Schatzl, valamint Lukács góljaival az 5. percre 4-1-re elléptek. A riválistól sokáig csak a 39 éves Do Nascimento tudott eredményes lenni, de amikor Kisfaludyt két percre kiküldték a bírók, De Paula és Araujo is betalált, ezzel egyenlítettek a brazilok. A 10. percben 5-4-re már vezettek.

Szucsánszki is kétperces kiállítást kapott, a brazilok ismét kihasználták létszámfölényüket, kétszer is betalálva 7-4-re elhúztak. Háfra törte meg a hosszú magyar gólszünetet, de a magyar támadások továbbra is akadoztak, sok volt a hiba, kevés az ötlet, Arenhart pedig jól védett.

14-9-es brazil vezetésnél a magyar szövetségi kapitány másodszor is időt kért. Ez sem használt, sem a támadás, sem a védekezés nem állt össze a magyar oldalon, Vámos ugyan hetesből betalált, a braziloknál de Paula még a földön fekve is gólt szerzett, az ötgólos hátrányon pedig nem sikerült faragni, sőt, a szünetben 17-11 állt az eredményjelzőn.

A folytatásban Janurik állt a magyar kapuba, Szőllösi-Zácsik és Schatzl továbblendítette a csapatot, Vámos büntetőből volt eredményes, ezzel együtt maradt az 5-6 gólos különbség. A hajrában pedig már csak az lehetett a cél, ne legyen 10 gólos a hátrány. A brazilok ugyanis többször vezettek kilenc góllal. Végül 33-27 lett.

„Nagyon szégyellem magam”

– kezdte értékelését a kapitány, Elek Gábor.

„Tizennégy átlövés és nyolc betörés kapott góllal nem lehet a továbbjutás szempontjából csoportrangadónak kezelt mérkőzést megvívni. Nagyon sok negatívum volt ebben a mai találkozóban. Edzésen sokat beszélünk bizonyos szarvashibákról, amiket nem szabad elkövetni, és amikor ezek előjönnek, nyilvánvaló, hogy ezek nem a koncentráció legbiztosabb jelei. A hibákat ma terítetten raktuk fel a pályára.”

Elek egyelőre tanácstalan, nem tudja, mi volt a gyenge teljesítmény oka. A játékosok akarnak, de hogy mitől van bennük ez a gát, az jó kérdés. A kudarc közös, a kapitányé, a szakmai stábé is. Megállapította, hogy nagyon nehéz helyzetbe hoztuk magukat, a továbbjutás távolabb került.

A kapus, Bíró Blanka szerint hiányzott a feszesség a védekezésükből, főleg középen nagyon szétszedték őket a brazilok, és támadásban is nagyon sok volt a hiba. Hogy a csapatkapitány, a hétfőn vállsérülést szenvedett Kovacsics Anikó kiválása mennyire viselte meg a csapatot, a kapus így reagált.

„Tegnap edzésen, amikor láttuk a sérülését, akkor mindenki nagyon megijedt, de tudtuk jól, hogy nem segít nekünk, ha most ezen sokat agyalunk. Erre nem lehet fogni a mai vereséget, hiszen végig itt volt velünk, az öltözőben is sokat segített. Úgy gondolom, hogy a pályán kellett volna sokkal, de sokkal többet nyújtanunk ezen a mérkőzésen.”

A magyarokra az oroszok várnak csütörtökön, két nappal később a spanyolok, hétfőn pedig a svédek.

  • Brazília-Magyarország 33-27 (17-11)
  • gólszerzők: Rodrigues Belo 7, Vieira 7, Amorim 6, Do Nascimento 4, de Araujo 3, de Paula 2, Araujo 2, Cardoso 1, Ventura 1, illetve Schatzl 7, Szőllösi-Zácsik 4, Lukács 4, Tomori 4, Vámos 3/2, Szucsánszki 2, Háfra 1, Klujber 1/1 , Kisfaludy 1
  • lövések/gólok: 48/33, illetve 43/27
  • gólok hétméteresből: 0, illetve 3/4
  • kiállítások: 4, illetve 3
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!