A kapunak háttal lőtt, szenzációs góllal vertük Amerikát az olimpián

2021. július 28. – 09:30

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szinte felfoghatatlan bravúrt hajtott végre a női vízilabda-válogatott: legyőzte az utolsó két olimpiát és három világbajnokságot megnyerő amerikai válogatottat. Azt az amerikai válogatottat, amelyik olimpián a 2008-as döntő óta döntetlent is csak egyszer játszott, 2012-ben a spanyolok ellen.

A fordulatos mérkőzés első felében többnyire a magyarok vezettek egy góllal, fordulás után úgy tűnt, jön az amerikai henger, a harmadik negyedben már 8-6 volt oda, de a végére feltámadtunk, egyenlítettünk, sőt, a győzelemért támadtunk. Az alábbi felvételen azt látjuk, ahogy Parkes Rebecca egy bejátszás után fantasztikus mozdulattal húzza be a labdát az amerikaiak kapujába, ezzel lett 10-9. Az USA-nak erre már nem volt válasza.

A 26 éves Parkes Rebecca Új-Zélandon született, 2013-ig szülőföldje ifjúsági válogatottjában szerepelt. 2014 óta játszik Magyarországon, előbb az Egerben, majd az UVSE-ben. 2016-ban lett magyar állampolgár, azóta szerepel a válogatottban is, amellyel 2020-ban Európa-bajnoki bronzérmet szerzett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!