Kizárták a magyar 4x200-as gyorsváltót az úszóknál

2021. július 27. – 13:16

frissítve

Kizárták a magyar 4x200-as gyorsváltót az úszóknál
Fotó: ANTONIO BRONIC / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A reggeli kör után kedd délután is voltak előfutamok az úszóknál, 200 női pillangón, 100 gyorson és a 4x200-as férfi gyorsváltóban is volt magyar érdekeltség.

Kezdjük a váltóval (Holló Balázs, Kozma Dominik, Zombori Gábor, Márton Richárd), ami a saját futamában két csapatot megelőzve a hatodik helyen végzett, de a célba érés után derült ki, hogy diszkvalifikálták őket egy rosszul sikerült váltás miatt. A kizárással biztossá vált, hogy nem döntőzhetnek. „Nagyon sajnálom, hogy egy kicsit előbb indultam, de ettől függetlenül a csapat megcsinálta, amit vártak tőle. Egy B csapattal álltunk fel, ebből én voltam a leginkább B” – mondta később az M4-nek Kozma Dominik.

A női 200 pillangótól korábban visszalépett Hosszú Katinka a sűrű program miatt, de így is volt magyar érdekelt, Kapás Boglárka ugyanis ott volt a mezőnyben, és Hosszú visszalépésével biztossá vált a továbbjutása is. Kapás az előfutamában a második helyen végzett a kínai Csang mögött, összesítésben az ötödik idővel (2:08.58) jutott tovább a szerda hajnali elődöntőbe. Kapás az M4-en azt mondta, az elődöntőben valószínűleg erősebb iramra lesz szüksége.

Ezen kívül:

  • 100 gyorson Németh Nándor is bejutott az elődöntőbe, miután a kilencedik időt úszta összesítésben, Szabó Szebasztián azonban nem jutott tovább;
  • a 800 gyors előfutamában Kalmár Ákos a táv első felében az első helyen haladt a futamában, később egy kicsit hátrébb csúszott, és végül a harmadik helyen zárt, de összesítettben nem volt elég jó az ideje a továbbjutáshoz.

Szerda hajnalban újabb döntőkkel folytatódik az úszók programja, a 200 pillangó döntőjében az éremesélyes Milák Kristóf mellett Kenderesi Tamás is ott lesz, Hosszú Katinka pedig a 200 vegyes döntőjében áll rajthoz.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass