Hosszú Katinka visszalépett a 200 pillangótól az olimpián

2021. július 27. – 11:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Magyar idő szerint kedd hajnalban Hosszú Katinka a hetedik legjobb idővel bejutott a 200 vegyes döntőjébe, fél egykor a 200 pillangó előfutamában kellene úsznia, de ezt nem vállalja. Meglehetősen kevés nevező volt ezen a távon, tizenheten, így most csak tizenhatan lesznek, vagyis nem lesz kieső, mindenki folytathatja a szerdai elődöntőben.

Hosszú még otthon döntött úgy, hogy a feszes program ellenére is bevállalja a 200 pillangót, és Kapás Boglárka mellett így ő lett a második induló, mert egy nemzet két résztvevőt nevezhet. A 200 pillangó elődöntője és a 200 vegyes döntője között kevés idő van, de azt gondolta, az elég lehet neki a regenerációra. A neve még egy órával a rajt előtt szerepelt a rajtlistán, de a Telexnek megerősítette a kapitány, hogy nem lesz ott a rajtnál.

A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Rióban sem tudta vállalni ezt a távot a torlódás miatt, akkor is és most is Jakabos Zsuzsától vette el a lehetőséget, akinek szintén megvolt az olimpiai szintideje, csak mivel gyengébb volt az ideje Hosszúénál, hátrébb volt a rangsorban. (Jakabos így csak a 4x200-as gyorsváltóban úszik.)

Hosszú 200 pillangón a vb-ezüstérmes amerikai Hali Flickinger mellett úszott volna a második előfutamban az ötös pályán, de így az most üresen marad.

A 200 vegyes döntőjét magyar idő szerint szerdán 4.45-től rendezik, a címvédőt az egyes pályán láthatjuk, 1996-ban Czene Attila a medence szélén úszva nyert. Hosszú a 400 vegyesen az ötödik helyen végzett.

Mi akkor is kérdezünk, ha valaki nem akar válaszolni Nekünk itt a Telexnél a szabad sajtó azt jelenti, hogy politikusok, oligarchák nem befolyásolhatják azt, miről írunk, miről nem, kivel dolgozunk, vagy kivel nem. A szabad sajtó nekünk kritikusságot, korrektséget, kíváncsiságot jelent. Hogy a közérdekű sztorikról beszámolunk, hogy mindig oda megyünk, ahol a dolgok történnek.

Nem egyszerű a munkánk, van, hogy falakba ütközünk: nem válaszolnak a megkereséseinkre, kordonokkal zárnak el, hogy ne tehessünk fel kérdéseket. Ha szeretnéd, hogy ennek ellenére is kitartóan kérdéseket tegyünk fel, hogy megmutathassuk a lehető legtöbbféle álláspontot, a legtöbb tényt és bizonyítékot, támogasd a munkánkat!
Támogass