Kínos kezdés, 17 év után kapott ki az amerikai férfi kosárcsapat az olimpián

2021. július 25. – 16:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Franciaország elleni 83-76-os vereséggel kezdte az olimpiát a végső győzelemre mindig esélyes amerikai férfi kosárválogatott, amely 17 év után után, a 2004 athéni torna óta először kapott ki olimpián, akkor Argentína verte őket.

Az NBA-sztárokkal teletűzdelt amerikai csapat baljós előjelekkel érkezett Tokióba, a felkészülés során óriási meglepetésre Nigériától és Ausztráliától is kikapott, ezek után jött most a franciák elleni összeomlás.

Az amerikai csapat legjobbja az egyenesen a négy napja végetért NBA-döntőből érkező, pokolian fáradt Jrue Holiday volt 18 ponttal, míg a franciáknál a Boston Celtics NBA-csapatot erősítő Evan Fournier emelkedett ki a többiek közül 28 ponttal. Fournier hősies játéka ellenére a meccs az utolsó pillanatokig végig nyílt volt, olyannyira, hogy másfél perccel a lefújás előtt még az amerikai válogatott vezetett 74-73-ra.

Innen Fournier triplájával vette át a vezetést és az irányítást Franciaország – Kevin Duranték 17 másodperc alatt négy hárompontossal is próbálkoztak a fordításért, de egyik dobásuk sem volt jó.

A hajrában a franciák előbb 78-74-re léptek el két büntetődobással, majd ahogy az ilyenkor lenni szokott, a sorozatos szabálytalanságok miatt egyre töredezettebbé vált a játék, és már csak a vonalról próbálkoztak a csapatok. Mivel az amerikai válogatott volt kényszerhelyzetben, a franciáktól jött a több büntető, így lett a vége 83-76.

Az A csoportban a franciák és az amerikaiak mellett még Irán és Csehország szerepel – a biztos továbbjutáshoz az első két helyen kell végezni.

  • Franciaország-Egyesült Államok 83-76 (15-22, 22-23, 25-11, 21-20)
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!