Siklósi a Telexnek: Röpke két másodpercig voltam csalódott az ezüst után

Legfontosabb

2021. július 25. – 16:22

frissítve

Siklósi a Telexnek: Röpke két másodpercig voltam csalódott az ezüst után
Az olimpiai ezüstérmes Siklósi Gergely a dobogón – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Másolás

Vágólapra másolva

„Elsőbálozó voltam, az első olimpiámra érkeztem, ez egy jó kezdet, jobb, mint Szilágyi Ároné”

mondta a párbajtőrben ezüstérmet nyerő, vagy ahogy ő mondta, fehér aranyat nyerő Siklósi Gergely az eredményhirdetés után Tokióban. Annyi magyarázatot hozzá kell tennünk a szavaihoz, hogy a szombaton harmadik olimpiai aranyát szerző Szilágyi 2008-ban járt első olimpiáján, és egyedül akkor nem nyert, azóta veretlen a játékokon. Az is hozzátartozik még a teljes képhez, hogy a döntő előtt felmerült: Szilágyi Áron percre pontosan elmondta, hogyan tölti az idejét. „Áron egy kicsit szögletes, én kerekebb vagyok.”

A döntő után kiderült, extrát amúgy sem tud mondani arról, hogyan is telt a döntő előtti másfél óra, mert gyorsan repült az idő, beszélgetett a társaival, Boczkó Gábor csapatvezetővel. Nem készült külön a riválisra, evett egy kicsit, megmasszírozták.

Siklósi azzal folytatta, hogy röpke két vagy három másodpercig volt csalódott, mert sohasem jó érzés kikapni, de maga a verseny jó volt. Az utolsó asszóban, tehát a döntőben hibázott, de az ellenfele nagyon jó volt, számított rá, hogy ennyire jó lesz. Látszott a francia Cannone szemében, hogy előbb vagy utóbb oda fog érni.

„Nyilván örültem volna, ha nem most ér oda, de kivételes napot fogott ki. Ilyen a sport. Nem kell a másikat bántani azért, mert legyőzött. Szép lett volna, ha egy vb-arany után olimpiai arany jön a sorban, de így marad motiváció a folytatásra. El is kezdhetünk hamarosan építkezni a párizsi olimpiára. Az edzőmtől azt kérdeztem, aláírta volna-e ezt az eredményt a verseny előtt. És azt mondta, hogy igen. És hát én is, így hát megnyugodhatok. Amikor átvettem a vezetést 6-5-re, akkor azt hittem, hogy megtöröm Cannone önbizalmát, de neki ma nem volt veszítenivalója.”

Arra is kitért, hogy ha aranyat nyer, abban nagyon benne lett volna tapolcai nevelőedzője, Szalay Gyöngyi, mert ő kizárólag aranyérmet érdemel, az ezüst nem illik hozzá. Szalay fiatalon halt meg, 50 évesen, 2017 decemberének végén. Siklósi lelkileg nagyon kötődött hozzá, ebben a cikkben arról is beszélt, miért.

„Azért dolgozom, hogy egyszer olimpiai aranyat mutassak neki. A vb-aranyat már megmutattam.”

A csokrot, amit az ezüstérem mellé kapott, hazaviszi a barátnőjének, akinek hétfőn lesz a névnapja. De csak akkor, ha olyan állapotban lesz a csokor repülés után, hogy még nyugodt szívvel odaadható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!