Valter: A szervezők nem engedték, hogy befejezzük a versenyt

2021. július 24. – 16:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Nehéz jó szavakat találni egy ilyen nap után.” Így kezdődik Valter Attila beszámolója a tokiói olimpia országúti kerékpáros mezőnyversenyéről.

A magyar versenyző nem tudta befejezni a 234 kilométeres távot, de állítása szerint ez nem rajta múlt.

„Az utolsó meredek hegy előtt a mezőnytől nem messze voltam, mindenképp be akartam fejezni a versenyt, ami teljesen reális volt” – fogalmaz a verseny után megosztott Facebook-bejegyzésében.

24 kilométerrel a cél előtt azonban több más kerékpárossal együtt megállították Valtert is.

„A verseny még nem ért véget, nem értek be az elsők, nekünk pedig nem volt kifejezetten nagy hátrányunk. 13 percet ácsorogtunk az utolsó rövid emelkedő lábánál, nem tudva, hogy mégis mi történik”

– írja a magyar versenyző.

Mivel nem volt elég jármű ahhoz, hogy elvigyék a versenyzőket a célig, Valter másokkal együtt úgy döntött, hogy kerékpárral teszi meg az utolsó kilométereket. Hárman még az ácsorgás ellenére is beértek az időlimiten belül.

„Természetesen ez nem egy nagy eredmény, inkább semmilyen. Azonban egy ekkora versenyt mindenki megtisztel, mindenki szeretné befejezni, ahogy én is. Csalódott vagyok, hogy szervezési hibák miatt jelenleg DNF szerepel a nevem mellett”

– tette hozzá, majd megköszönte a szurkolást. „Igyekszem ebből is tanulni, és összerakni, mi kell a jobb versenyhez, ami biztos, hogy sokat kell erősödnöm.”

A versenyt az ecuadori Richard Carapaz nyerte meg, ez Ecuador második olimpiai aranyérme.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!