A 65 milliárdos hajdúnánási MotoGP-pálya és a 44 milliárdosra tervezett versenyrendezési jog mellett támogatási rendszert is létrehoz a kormány a fiatal autó- és motorversenyzők felkarolására

2021. július 22. – 13:49

Másolás

Vágólapra másolva

Támogatási rendszert hoz létre a HUMDA Magyar Autó-Motorsport Fejlesztési Ügynökség Zrt. annak érdekében, hogy felkutassa és felkarolja a legtehetségesebb magyar autó- és motorversenyzőket – jelentette be Palkovics László, aki minisztersége mellett az autó-motorsport fejlesztéséért és a közlekedésbiztonság kiemelt kezeléséért felelős kormánybiztos is.

Palkovics arról beszélt, az ITM által alapított HUMDA Zrt. egyik legfontosabb törekvése az autó- és motorsport népszerűsítése és fejlesztése. Ennek érdekében alakították ki a nemzetközi szintű tehetségkutató és utánpótlásnevelési rendszert, melynek segítségével a lehető legtöbb fiatal „belekóstolhat az autó- és motorversenyzés világába”.

A program első pályázati időszaka várhatóan 2021 őszén indul, és kezdő szinttől nyitott lesz minden autó- és motorsport szakág versenyzője számára, mondta. Csaknem száz versenyzőről van információjuk, akiket támogatásra esélyesként kezelnek, mondta Michelisz Norbert, a HUMDA igazgatósági tagja.

Kósa Lajos március közepén hirdette ki a 65 milliárdos hajdúnánási MotoGP-pálya tervpályázatának győztesét. A 65 milliárd csak az építkezés, hiszen a tervek szerint a jövőben több mint 44 milliárdot tervezünk fizetni a Superbike motorversenyekért. A magyar állam mintegy 4 milliárdot fog fizetni a jogtulajdonos Dorna nevű spanyol cégnek csak a 2023-as MotoGP-futamért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!