Kölcsönadta a Liverpool ellen debütáló magyar kapusát az Aston Villa

2021. július 17. – 22:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az angol hetedosztályú Bromsgrove Sportingnak adta kölcsön egy szezonra magyar kapusát, Onódi Ákost az Aston Villa. A 19 éves Onódi az előző szezonban már bemutatkozhatott az Aston Villa felnőtt csapatában, a Liverpool elleni januári FA-kupa-meccsen kapott lehetőséget, miután a klub több játékosa is elkapta a koronavírust, ezért a birminghami klub csak az ifijátékosaival tudott kiállni. Ilyen előzmények után nem volt meglepetés, hogy az angol bajnok Liverpool 4-1-re nyert, de a meccs egyik legjobbja a magyar kapus volt, aki több nagy bravúrt is bemutatott.

„Ákos számára is hasznos lesz ez az idény, belekóstolhat a rendszeres játékba felnőttszinten, lelkes közönség előtt. Még a tapasztalatszerzés fázisában van, szívesen segítünk neki ebben. Beszéltem vele is, várja, hogy csatlakozzon hozzánk” – mondta Bren Kelly, a Bromsgrove Sporting edzője a Birmingham Mailnek.

Onódi 2018-ban a Győri ETO-tól igazolt az Aston Villához. Az előző szezonban 16 Premier League 2-es (U23-as) és 18 U18-as mérkőzésen játszott az Aston Villa ifjúsági csapataiban. Onódi néhány napja kötött profi szerződést a Villával – írja a Nemzeti Sport.

„Nagyon sok munka és tapasztalat kell még ahhoz, hogy esetleg a későbbiekben debütálhassak a Premier League-ben és ott is meg tudjam állni a helyemet” – nyilatkozta a Liverpool elleni meccs után. Az új csapatával már le is játszotta az első meccsét, a Hallahan'st 1-0-ra győzték le.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!