Kölcsönben folytatná a Liverpool ellen nyolc védést is bemutató magyar kapus

2021. január 10. – 18:07

Másolás

Vágólapra másolva

Pénteken debütált az Aston Villa felnőttcsapatában a 19 éves magyar kapus, Onódi Ákos. A Liverpool elleni FA-kupa meccset ugyan 4-1-re elvesztették, de Onódi több nagy védését is bemutatott, és csapata egyik legjobbja volt. A statisztikákkal foglalkozó OptaJoe Twitter-fiók kiemelte, hogy a nyolc védése 2018 márciusa óta a legtöbb, amit egy Premier League-klub kapusa bemutatott az FA-kupában.

Onódi az M1-nek azt mondta: korai még arról beszélni, hogy mikor mutatkozhat be a Premier League-ben, addig ugyanis még sok munka vár rá. A győri nevelésű kapus 2018 nyarán igazolt az Aston Villához, ahol akkor az U18-as kerethez tartozott, fél évvel ezelőtt került az U23-as csapathoz.

Elmondta, hogy már korábban is volt olyan helyzet a pályafutása során, amikor váratlan szituációban kellett bizonyítania, és úgy érzi, éppen akkor ment neki a legjobban a játék. „A hirtelen stresszhelyzet, az adrenalin jót tesz a teljesítményemnek” – mondta.

Bár kevés idő állt a rendelkezésükre, próbáltak a lehető legalaposabban felkészülni az ellenfélből, ami szerinte ez sikerült is. Szerinte ezt az is bizonyítja, hogy a meccs után dicsérő szavakat kaptak a Liverpool vezetőedzőjétől, Jürgen Klopptól, a középpályás Georginio Wijnaldum pedig neki személyesen is mondta, hogy meglepődtek, mennyire szervezetten játszottak, és hogy milyen nehéz volt a védelmükön átvinni a labdát.

Nyár óta minden nap a felnőtt csapattal edz, de úgy véli, még korai lenne a bajnoki bemutatkozása az első csapatban. „Nagyon sok munka és tapasztalat kell még ahhoz, hogy esetleg a későbbiekben debütálhassak a Premier League-ben és ott is meg tudjam állni a helyemet” – mondta Onódi.

A Nemzeti Sportnak arról beszélt, hogy csak egy nappal korábban tudta meg, hogy védeni fog. „Hétpecsétes titokként kezelték az akadémián, hogy nem az első keret lép pályára az FA-kupa-mérkőzésen. Ezt az információt magamban kellett tartanom, pedig rengeteg emberrel, de legfőképpen a családommal megosztottam volna, hogy bemutatkozhatok a felnőttek között.” Tom Heaton kapustársától külön tanácsot is kapott, hogy mire számítson az angol bajnok ellen.

„Testközelből tapasztalhattam, hogy az ellenfél labdarúgói olyan elképesztő szinten futballoznak, amilyennel korábban nem találkoztam” – mondta. A védései közül a látványos duplavédését emelte ki, amikor előbb Mohamed Szalah labdáját ütötte ki a bal alsó sarok elől, majd Sadio Mané ismétlésébe is belevetődött.

A lefújás után Szalah dicséretére különösen jól esett neki. „Szerencsés vagyok, hogy az ő és Alisson Becker mezét is megkaptam” – mondta Onódi, aki abban bízik, hogy télen kölcsönadják egy alsóbb osztályú klubnak, ahol nagyobb fizikai megterhelésnek teszik ki, hogy aztán minél több tapasztalattal térjen vissza az Aston Villához. (MTI)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!