Négy góllal avatta fel a Liverpool az Aston Villa 19 éves magyar kapusát

2021. január 8. – 22:54

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az Aston Villa futballcsapatán is végigsöpört a koronavírus, összesen tízen fertőződtek meg a felnőtt keretből, ezért kérdéses volt, hogy ki tudnak-e állni a Liverpool elleni pénteki FA-kupa-meccsre. A klub végül péntek délben jelentette be, hogy lejátsszák a meccset, utánpótlás-játékosokkal töltötték fel a csapatot.

Így került be a kezdőcsapatba a 19 éves magyar kapus, Onódi Ákos is.

Onódi a Győrnél nevelkedett, 2017 táján arról szóltak a hírek, hogy a Liverpool kinézte magának, még próbajátékon is volt náluk, végül a birminghami Aston Villához igazolt 2018 nyarán.

A Transfermarkt szerint az U18-as bajnokságban tavaly 16 meccsen védett, ezeken 25 gólt kapott, idén 7 meccsen kapott lehetőséget az U23-as bajnokságnak megfelelő Premier League 2-ben. Az EFL Kupában, ahol alacsonyabb osztályú csapatok és a Premier League-klubok tartalék csapatai indulnak, kétszer védett a szezonban.

Az Aston Villa első csapatában még sosem játszhatott Onódi, de a keret nagy része hasonlóan volt ezzel. Gyorsan felavatta a Premier League címvédője: Sadio Mané fejesével már a negyedik percben vezetett a nagyrészt legjobbjaival felálló Liverpool. Nem tehetett a gólról Onódi, közelről jött a fejes, nem érhetett oda.

A 41. percben ugyan egyenlíteni tudott az igen tartalékos Villa, viszont a 60. és a 65. perc között gyorsan lőtt három gólt a Liverpool: Wijnaldum, Szalah majd megint Mané volt eredményes, és ezzel gyakorlatilag el is dőlt a meccs. Egyik sem volt Onódi hibája, de azért látszott, hogy nincs hozzászokva ahhoz a szinthez, amit a Liverpool sztárjai képviselnek.

Egyébként is hatalmas fölényben volt Jürgen Klopp csapata: 84 százalékban birtokolták a labdát, összesen 29 lövésük volt, ebből 13 találta el a kaput, ami rengetegnek számít. Az OptaJoe statisztikával foglalkozó oldal szerint Onódi 8-szor védett a meccsen, PL-csapat kapusa 2018 óta nem mutatott be ennyi védést az FA-kupában. Ennél a jelenetnél bravúrral hárított például:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!