Úgy tűnik, Messi mégis marad a Barcelonánál, és még a fizetéscsökkentésbe is belement

2021. július 15. – 13:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az FC Barcelona sztárja, Lionel Messi aláírta új szerződését, amelynek értelmében feleannyit keres majd, mint korábban, írja a BBC és a Guardian. A korábban kiszivárgott részletek szerint Messi az elmúlt négy évben 674 millió dollárt keresett a Barcelonánál, és ehhez jöttek még a különböző bónuszok. Messi 2026-ig írt alá, tehát 39 éves koráig játszana a Barcelonában, az új megállapodás ugyanakkor azt is tartalmazza, hogy két év múlva felbonthatja szerződését, és távozhat a spanyol csapattól. Arról nincs hír, hogy a csökkentett fizetés mellé milyen bónuszok járnak.

Messi szerződése június 30-án járt le a Barcelonánál, azóta a játékos hivatalosan szabadon igazolható. A nemrég megválasztott klubelnök, Joan Laporta egyik fő választási ígérete az volt, hogy maradásra bírja az argentin klasszist, a PSG, a Manchester City és az amerikai Inter Miami is csábította a játékost.

A hírek szerint azonban egy ponton megrekedtek a tárgyalások, ezért is hagyta Messi, hogy lejárjon a szerződése. Állítólag nem csak az anyagiakon múlott, hogy nem sikerült már korábban megállapodni vele, a futballista garanciákat vár, hogy a jövőben ütőképes csapatot építenek köré, amivel újra harcban lehetnek a bajnoki címért, illetve a Bajnokok Ligája-győzelemért. Az előző szezonban csak a Spanyol Kupát tudták megnyerni, a spanyol bajnokságban csupán harmadikak lettek, a Real Madrid és az Atlético Madrid is megelőzte őket, a Bajnokok Ligájában pedig már a nyolcaddöntőben kiestek, a PSG verte ki Messiéket.

A hivatalos bejelentésre azért nem került még sor, mert a Barcelonának csökkentenie kell a játékosok bérköltségét, hogy megfeleljen a spanyol bajnokság (La Liga) pénzügyi szabályainak. Ameddig ez nem történik meg, egyetlen új igazolást sem tudnak regisztrálni a ligánál. Három játékost (Junior Firpo, Jean-Clair Todibo, Carles Alena) már így is eladtak, hogy faragjanak a kiadásokon. Ennek érdekében Antoine Griezmannt is elcserélnék az Atlético Madridban játszó Saúlért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!