Mohamed: Nem beszélgettünk a helyzetről, de együtt edzettünk

2021. július 13. – 08:59

frissítve

Mohamed: Nem beszélgettünk a helyzetről, de együtt edzettünk
Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Kreiss Fanni és Mohamed Aida (b-j) a magyar olimpiai vívóválogatott nyílt edzésén a tatai edzőtáborban 2021. július 12-én. A küldöttség július 15-én kel útra Japánba – Fotó: Vasvári Tamás/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Meglátogatta a Blikk a tatai edzőtáborban az olimpiára készülő női tőrcsapatot. Az egyéni versenyben Kreiss Fanni, Kondricz Kata és Pásztor Flóra vívhat, a csapatversenyben tartalékként bevethető Mohamed Aida. A szövetség ezen döntése nagy vihart kavart, mert Lupkovics Dóra így nem utazhat Tokióba, noha vele együtt vívták ki a részvételt. Mohamed mellett viszont a ranglistás helyezése szólt, a kapitány, Udvarhelyi Gábor ezért bírálta felül a szakágvezető, Feczer Viktor döntését.

Kreiss megerősítette a lapnak, nem tartják igazságosnak a döntést, egymásban tartják a lelket, megpróbálják a lehető legtöbbet kihozni magukból. Az olimpián majd Lupkovicsért is küzdenek. A nyolc között a nagy favorit, a világranglistát vezető olaszokkal kell mérkőzniük, bravúr lenne a győzelmük.

Mohamed úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt időszakban csak a feladatára koncentrált, próbálta kizárni a körülötte lévő zajt.

„Nem beszélgettünk a helyzetről, de a feladatunkat, úgy érzem, megoldottuk. Együtt edzettünk, videóztunk, szakmai kérdésekben kommunikáltunk.”

A szövetség sportigazgatója, Boczkó Gábor szerint a felkészülés rendben zajlott, profi versenyzőként dolgoztak a csapat kihirdetése után. Boczkó lesz a csapat vezetője Japánban.

A hetedik olimpiáján szereplő Mohamed Aida Cseh László társaságában viheti a magyar zászlót a jövő pénteki megnyitóünnepségen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!