Sérülése miatt nem indul az olimpián Roger Federer

2021. július 13. – 19:16

Másolás

Vágólapra másolva

Térdsérülés miatt nem indul a jövő pénteken kezdődő tokiói olimpián Roger Federer. A 20-szoros Grand Slam-tornagyőztes svájci teniszező kedden jelentette be, hogy a füves pályás szezonban összeszedett sérülése nem jött rendbe, ezért sajnálattal, de visszalép az olimpiától – írja az MTI.

Federer tavaly két térdműtéten is átesett, ezért közel egy évet ki kellett hagynia. Az idei Roland Garrostól a harmadik forduló után visszalépett, míg Wimbledonban a negyeddöntőig jutott, ahol kikapott a lengyel Hubert Hurkacztól.

„Nagyon csalódott vagyok, mivel mindig is megtiszteltetés és fénypont a pályafutásomban, ha Svájcot képviselhetem. Már megkezdtem a rehabilitációt abban a reményben, hogy még ezen a nyáron visszatérhessek. Sok sikert kívánok a svájci csapatnak, és szurkolni fogok nekik messziről” – mondta a világranglista kilencedik helyezett Federer, aki a 2012-es londoni olimpián egyesben döntős volt, míg 2008-ban Pekingben Stan Wawrinka oldalán férfi párosban aranyérmes lett.

Federer előtt olyan sztárteniszezők léptek vissza a tokiói olimpiától, mint Rafael Nadal, Dominic Thiem, Stan Wawrinka, Nick Kyrgios, Serena Williams, Simona Halep vagy Bianca Andreescu.

A tokiói olimpiát eredetileg tavaly nyáron rendezték volna meg, de a pandémia miatt idén július 23. és augusztus 8. között kerül rá sor. Az olimpiát övező ellenérzésekről, tiltakozásokról itt írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!