Nem a dorbézoló szurkolók okozták a legtöbb bajt a foci-Eb alatt a rendőröknek

2021. július 7. – 14:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Ötvenhat ember ellen indított eljárást a foci-Eb ideje alatt eddig a rendőrség, írja a Hvg.hu. A lap kérésére összesítették az Európa-bajnokság ideje alatti rendőrségi intézkedéseket, szabálysértéseket és bűncselekményeket – az eljárások közel felét pedig nem is dorbézoló szurkolók, hanem drónok miatt indították.

Igaz, előbbire is akadt néhány példa: a június 15-i magyar–portugál meccs alatt két portugál és egy magyar szurkoló rontott be a pályára, a június 23-i francia–portugál meccsen pedig öt külföldi rohant le a lelátóról. Mindegyik drukker ellen rendbontás gyanúja miatt indítottak eljárást – ezekből két esetben már le is zárták a nyomozást, és a rendőrség bíróságra vinné az ügyet.

A Puskás Arénán kívül még 49 ember ellen indult eljárás az Eb budapesti eseményei alatt: 11 ember ellen garázdaság, 9 ember ellen lopás, 2 ember ellen pedig rongálás miatt intézkedtek a rendőrök. Rajtuk kívül egy embert droggal való visszaélés, egy másikat pedig tulajdon elleni szabálysértés miatt állítottak elő.

A legtöbb eset viszont tényleg a drónokhoz volt köthető:

25 ember ellen indult eljárás „pilóta nélküli légi járművel végzett jogosulatlan tevékenység” szabálysértése miatt.

Azaz nagyjából amiatt, mert drónozni mertek, hiszen az idén januárban életbe lépett dróntörvény óta már külön engedély kell ezek felszállásához, ha 120 grammnál nagyobb az eszköz tömege. Aki engedély nélkül repteti a járművét, az közlekedési szabálysértést követ el, amiért pénzbírság is járhat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!