Chiellini totális kabarét csinált a 11-esek előtti érmefeldobásból, Jordi Alba elvesztette a fonalat

2021. július 7. – 09:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sokan úgy tartják, hogy a legjobb módszer a feszültség oldására a humor, és alighanem közéjük tartozik az olasz futballválogatott csapatkapitánya, Giorgio Chiellini is, aki a spanyolok elleni elődöntőn a büntetőpárbaj előtti érmefeldobásból csinált kabarét.

Igazából az egész procedúra elég furcsán zajlott. Miután a játékvezető Felix Brych feldobása után az érme földet ért, Chiellini, illetve a spanyol csapatkapitány, Jordi Alba teljesen ellenkező irányba mutatott, jelezve, hogy az érmefeldobás eredményeképp melyik kapura kellene rúgni a büntetőket – mindkét kapitány azt szerette volna, ha a saját szurkolóikkal szemben állva lőhetnek, hiszen így kisebb rajtuk a nyomás.

Az persze, hogy ketten kétfelé mutattak, úgy fordulhatott elő, hogy az egyikük félreértette, melyik kaput is jelenti a fej, és melyiket az írás. Alba láthatóan meg volt róla győződve, hogy a spanyol kapu jött ki az érme szerint, de Chiellini, illetve Brych egyik asszisztense is egyből az olasz tábor felé mutatott, Alba óriási meglepetésére. A helyzetben Chiellini egyből átment viccelődőbe, előbb spanyolul hazugnak nevezte viccből Albát, majd megcsípte az arcát, és végül megölelte, hogy ne búsuljon annyira, amiért nem az ő szurkolóik előtt zajlik majd a büntetőpárbaj.

Chiellini egyébként az egész büntetőpárbaj alatt csapatkapitányhoz méltóan viselkedett, Locatelli kihagyott büntetője után is teljesen pozitívan reagált, nehogy esetleg az ő csalódottsága bizonytalanítson el egy olyan társat, aki még rúgni fog. A pozitív hozzáállásnak meg is lett a hatása, Locatelli után egy olasz tizenegyeslövő sem hibázott, ötödikre, a mindent eldöntő körben Jorginho ráadásul rettentő higgadtan lőtte el a labdát, a döntőbe juttatva az olaszokat.

Látszik, hogy Brych elvégez egy második érmefeldobást is, itt nem ismétlésről van szó, ezzel döntötték el ugyanis, hogy az olaszok vagy a spanyolok kezdjék-e a rúgásokat, de ezt is Chiellini nyerte.

Az olaszok 1-1-es döntetlen után 4-2-re nyerték a tizenegyespárbajt, így bejutottak a vasárnapi döntőbe, ahol a szerdai angol–dán meccs győztesével találkoznak majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!