Varázslatos gyógyulást eredményezett az első olasz gól

2021. július 3. – 09:27

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az olasz focival kapcsolatban sok olyan sztereotípia létezik, amelyre rácáfolt az Eb-n Roberto Mancini kifejezetten tetszetősen támadó csapata. Van azonban egy olyan sztereotípia, amely a jelek szerint még nem teljesen tűnt el az olasz fociból. Ez pedig a jól időzített taktikai színészkedés.

Az olasz-belga meccsen az első rendes (előtte érvénytelenítettek egyet) gól a 31. percben született. Jan Vertonghen vett le egy labdát a 16-oson belül, majd a kaputól nem messze eladta a labdát, az olaszok pedig lecsaptak rá, és Barella megszerezte a vezetést.

Vertonghenhez úgy került a labda, hogy látszólag összerúgott Immobilével, aki hatalmas fájdalmak között a földre esett, és szenvedésbe kezdett. A játék azonban nem állt meg, egyedül Thomas Vermaelen tűnt úgy, mint aki kicsit kiakadt Immobile színészkedésén. Aztán pillanatokon belül ismét az olaszokhoz került a labda, és Barella betalált. Ahogy a felvételen is látszik, a hősi halottat játszó Immobile egy ideig fetrengett, majd amikor konstatálta, hogy gólt szereztek, egyszerűen csak felpattant, mintha semmi sem történt volna.

Immobile végül sérülés nélkül megúszta, ellenben Leonardo Spinazzolával, akinek elszakadt az Achillese és négy hónapot ki kell hagynia.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!