Négy hónapot ki kell hagynia az Eb egyik nagy felfedezettjének

2021. július 3. – 08:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

2-1-es győzelemmel Olaszország jutott tovább a Belgium elleni negyeddöntőből. Az idei Eb-n fantasztikusan játszó olaszok öröme azonban nem lehet igazán teljes, mert hiába verték meg a világranglista élén tanyázó belgákat, a mérkőzésen súlyos sérülést szenvedett az Eb egyik nagy felfedezettje, Leonardo Spinazzola.

Spinazzola Thorgan Hazarddal futott éppen versenyt, amikor a 78. percben földre rogyott, és láthatóan hatalmas fájdalmai voltak, el is sírta magát a pályán. A Roma játékosa már akkor érezhette, hogy nagy a baj, és a Football Italia szerint igaza is lett. A törökök és az osztrákok elleni meccs legjobbjának ugyanis elszakadt az Achilles-ina, ami miatt négy hónapot ki kell hagynia, így nem csak az Eb további meccseiről marad le, hanem a klubszezon elejéről is.

Spinazzola helyett Emerson állt be, és minden valószínűség szerint a spanyolok elleni elődöntőben is ő játszik majd helyette. A védő kiesése tényleg nagy érvágás az olaszoknak, mert egyértelműen a csapata egyik legjobbja volt eddig a tornán. Olyannyira, hogy a BBC Sport értékelései szerint mindössze két játékosnak van jobb átlaga az egész tornán. Még Roberto Mancini, az olaszok szövetségi kapitánya is arról beszélt, hogy az Eb egyik legjobb játékosát vesztették el. Emlékezetes volt például az a hatalmas mentése a belgák ellen, amikor Lukaku lövésébe állt bele, amit úgy ünnepelt utána Bonucci és Chiellini, mintha az életük múlt volna rajta. Nem véletlenül, mert ha nincs ott Spinazzola, a belga csatár szinte biztosan betalál az üres kapuba.

A 28 éves Spinazzola története egyébként tipikus olasz focista életút. A Juventusban nevelkedett, ahol szökőévente tud csak egy-egy fiatal játékos bekerülni a keretbe, ezért 2012 és 2018 között folyamatosan kölcsönadták olyan kisebb csapatoknak, mint a Vicenza, a Perugia, a Siena vagy az Atalanta, ahol kétszer is megfordult. Végül utóbbi csapatban nyújtott teljesítménye alapján volt először válogatott 2017-ben, majd két évvel később megvette a Roma, ahol alapember lett, és fontos láncszemévé vált a kimagaslóan jól játszó olasz csapatnak a Mancini-érában.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!