Egy norvég sprinter megdöntötte a 400 gát 29 éve fennálló világcsúcsát

2021. július 1. – 22:19

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A norvég Karsten Warholm 46,70 másodperccel úgy világcsúcsot futott 400 méter gáton az oslói Gyémánt Ligán, amivel Kevin Young 1992 óta fennálló 46,78-as rekordját adta át a múltnak.

Az olimpiai és világbajnok Warholm 2020-ban többször is közel futott már a világrekordhoz, de akkor nem sikerült megdöntenie. Idén ráadásul erő kihívót is kapott, az amerikai Rai Benjamin éppen a hétvégén futotta meg minden idők második legjobb 400 gátas eredményét, 46,83-mal, ami értelemszerűen most már csak a harmadik legjobb idő.

Kartsten Warholm extázisba került a célba érkezés utánFotó: STR/Diamond League/AFP
Kartsten Warholm extázisba került a célba érkezés utánFotó: STR/Diamond League/AFP

Warholm idén még nem is futott versenyen 400 gátat, nem túlzás azt mondani, hogy berobbantotta a szezont, és ezzel bejelentkezett az olimpiai aranyra.

„Elég beteg érzés. Már nagyon fárasztott, hogy folyton a világrekordot emlegették, ezért ma úgy döntöttem, hogy megpróbálom eltörölni. Nagyszerű érzés, az különösen, hogy otthon sikerült. Ennél nem lehetne jobb” – idézte Warholmot a norvég NRK.

Karsten Warholm (balra) ünnepli világrekordját norvég szurkolókkalFotó: Diamond League/AFP
Karsten Warholm (balra) ünnepli világrekordját norvég szurkolókkalFotó: Diamond League/AFP

Warholm, ahogy azt már több világversenyen is láthattuk tőle, tülkös viking sisakban ünnepelt.

Az elmúlt hetekben látványosan sok jó eredmény született a sprintszámokban, 100 métertől 400 gátig, ebben erről a cikkünkben írtunk.

Az oslói Gyémánt Ligának egy magyar szereplője is volt, Nguyen Anasztázia távolugrásban 6,18 méteres eredménnyel a hetedik lett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!