Forbes: Hosszú Katinka és Szoboszlai Dominik a legértékesebb magyar sportolók

2021. június 30. – 07:06

Másolás

Vágólapra másolva

Hosszú Katinka háromszoros olimpiai bajnok úszó és a Bundesliga egyik élcsapatában, a Lipcsében játszó 20 éves Szoboszlai Dominik labdarúgó holtversenyben lett az év legértékesebb magyar sportolója a Forbes magazin listáján.

A magyar válogatott egyebek mellett Szoboszlai jó játékának és Izland elleni győztes góljának köszönhetően jutott ki az idei foci-Eb-re, igaz, a középpályás sérülése miatt ott nem léphetett pályára.

Az első ötben még két labdarúgó kapott helyet,

  • a harmadik helyezett Milák Kristóf úszó után ugyanis
  • a szintén a német Lipcsében játszó Gulácsi Péter lett a negyedik,
  • az ötödik pedig a török elitcsapat Fenerbahçéba igazoló védő, Szalai Attila lett.

Őket Kapás Boglárka úszó, Willi Orbán labdarúgó, Fucsovics Márton teniszező, Cseh László úszó és szintén holtversenyben Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor gyorskorcsolyázók követik az első tízben.

A Forbes azt írja, látványos, ahogy visszaesett a listán a kézi- vagy a vízilabda. A lap szerint a lezárások alatt a meccsek előtti sajtótájékoztatók helyét egyértelműen az Instagram vette át. És a járványhelyzetben az is kiderült, mit ér, ha sportolók társadalmi-közéleti ügyekben is megnyilvánulnak.

A szezon legnagyobb port kavaró bejegyzése szerintük Gulácsi Péter szivárványcsaládok melletti kiállása lett, ami „új színt vitt a sportolói kommunikációba – és tegyük hozzá, imázsának alakításába is –, amikor egy érzékeny témában egyértelműen állást foglalt”. Gulácsi esete megmutatta, hogy milliók által követett sportolók „igenis beszélhetnek arról, hogy mit gondolnak a köz ügyeiről. Meglátjuk, ebben mennyi követője lesz” – fűzte hozzá a Forbes.

A listán elfoglalt helyezés a sportolók pénztermelési képességét és sporteredményeit mutatja meg, azt, hogy ki mennyire építi jól a márkáját, és mennyire képes kihasználni az abban rejlő üzleti lehetőségeket.

A teljes lista a Forbes júliusi számában olvasható.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!