Miért állnak ilyen hülyén a walesiek a csapatfotójukon?

2021. június 27. – 10:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Bizonyára sokaknak feltűnhetett, hogy a dánok elleni 4-0-s vereséggel végződő nyolcaddöntőjük előtt Wales válogatottja meglehetősen unortodox formációban állt össze a szokásos csapatfotóra.

Fotó: KOEN VAN WEEL / POOL / AFP
Fotó: KOEN VAN WEEL / POOL / AFP

Az ilyen eseteknél általában van egy guggoló és egy álló sor, és a csapatok igyekeznek valahogy szimmetrikusan megoldani a pózt, hogy kb. annyi ember álljon, mint amennyi guggol. Ehhez képest a walesiek feltűnően más megoldást választottak. Ez nem véletlen, és erre a Wales Online adja meg a magyarázatot.

Az egész az öt évvel ezelőtti franciaországi Eb-n kezdődött, ahol a végül az elődöntőig jutó walesi csapat valahogy sohasem tudott rendesen összeállni a csapatfotóra, amelynek rendre ennyire asszimetrikus pózolás lett a vége. A játékosok aztán babonából maradtak ennél a furcsa formációnál, és azóta már szándékosan „rosszul” állnak össze, ha csapatképet készítenek róluk. A 2016-os Eb-n részt vevő Joe Ledley el is mondta, hogy tényleg annyira bénák voltak anno, hogy nem tudtak rendesen összeállni, de aztán megtetszett nekik a koncepció, és már direkt csinálják.

Az más kérdés, hogy hiába álltak be ilyen hülyén a meccs előtt, Dánia szabályosan átgázolt az egész idei Eb-n kicsit haloványan teljesítő walesieken.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!