1168 perc után kapott gólt Olaszország, de így is megdöntötték a világrekordot

2021. június 27. – 08:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat este 2-1-es győzelemmel továbbjutott Olaszország az egyenes kieséses szakasz első köréből Ausztria ellen. A mérkőzés nem csak a hosszabbítás és a győzelem miatt lesz emlékezetes az olaszoknak, hanem azért is, mert Roberto Mancini csapatának sikerült megdöntenie Dino Zoffék rekordját, és 1168 percen keresztül nem kaptak gólt válogatott mérkőzésen.

Pedig egy ideig úgy tűnt, hogy nem sikerül a bravúr, ugyanis Marko Arnautovic betalált a 65. percben, de végül a videóbírónak köszönhetően megállapították, hogy ugyan csak egy lábfejjel, de lesen volt. Mivel a rendes játékidőben nem esett gól, jöhetett a hosszabbítás.

Ennek köszönhetően az olaszok megdöntötték a saját rekordjukat, amelyet 1972 és 1974 között állítottak fel. A legendás Dino Zoff-fal a kapuban 1143 percig nem kaptak gólt. Amíg abban a sorozatban Zoff védett az összes mérkőzésen, addig az olaszoknál Donnarumma mellett pályára lépett korábban Salvatore Sirigu, Alessio Cragno és Alex Meret is.

Zoffot az olasz sajtó is kifaggatta a rekord megdöntéséről, az egykori kapus pedig azt nyilatkozta, hogy már várta ezt. Szerinte a 22 éves Donnarumma egy extraklasszis kapus, és lenyűgözi, hogy milyen számai vannak ennek az olasz válogatottnak. Azt is elmondta, hogy ez egy fiatal keret, amelynek komoly jövője van, de ideje most már nevet is szerezniük maguknak.

Később Sasa Kalajdzic a 114. percben szépített Ausztriának, ezzel pedig véget is ért az olaszok kapott gól nélküli sorozata.

Az említett rekordon kívül még két másik saját rekordot is megdöntött az olasz csapat az osztrákok ellen. Sorozatban 31 mérkőzésen maradtak veretlenek, és zsinórban megnyerték a mind a 12 legutóbbi meccsüket.

A meccs játékosának választott Leonardo Spinazzola később azt nyilatkozta, hogy még sohasem védekeztek ilyen jól, pedig Ausztria egy fizikailag erős, jól fejelő gárda, de sikerült csapatként játszaniuk, és ez a legfontosabb.

Az olasz válogatott a következő körben vagy a címvédő Portugáliát, vagy Belgiumot kapja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!