Löw attól fél, ha módosít, beismeri a vereségét

2021. június 26. – 11:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Németország már előretekint az angolok elleni hétfői nyolcaddöntőre, de még azért téma a Magyarország elleni 2-2-es döntetlen. A csereként beküldött Leon Goretzka a 84. percben talált be, és ezzel az egy ponttal szerezték meg a csoport második helyét, és taszították a mieinket a negyedik pozícióba.

A 2002-ben vb-második csapat egyik legjobb játékosa, Michael Ballack arról beszélt a közvetítés szakértőjeként, hogy pontosan tudták, mit fognak játszani a magyarok, mégsem tudott ellene semmit sem tenni a kapitány, Joachim Löw. Ballack szerint azért alakult így, mert az edző sem találta a megoldást. Szerinte lehetett volna olyan felállást találni, ami megzavarja a magyar válogatottat.

„Sokáig várt. Úgy érezte, ha módosít a felálláson, akkor beismeri a vereségét. Makacs és hiú. Alapvetően jó dolog, ha valaki kitart az elképzelései mellett, de egyáltalán nem baj, ha nem veszi személyes támadásnak a csapaton kívüli véleményeket, hanem nyitottan meghallgatja azokat” – jelentette ki Ballack, aki egyébként Leroy Sané teljesítményét pécézte ki.

A meccs utáni sajtótájékoztatón Löw úgy értékelt, hogy mindent bevetettek, és így sem volt könnyű menet a magyarok ellen, de az egyenlítést jelentő gól előtt már 6 német volt a magyar tizenhatoson belül, akkor már egyértelműen kockáztattak. Löw a torna után búcsúzik, Hansi Flick fogja váltani.

Toni Kroos egy podcastban szólalt meg, és kifejtette, eléggé zavarja a csapat körül kialakult helyzet, ami vagy fekete vagy fehér, és nincs átmenet. Amikor megverték a portugálokat, akkor már Európa-bajnokként látták őket, a magyarok elleni 2-2 után pedig olyan nyilatkozatok születtek, hogy meg sem érdemelték a továbbjutást.

„Nem mutattunk meggyőző és látványos teljesítményt, ez igaz. Nem kell magunkat becsapni. Közel voltunk a kieséseshez, de megérdemelten vagyunk a 16 között. Akár tetszik, akár nem, folytathatjuk a tornát. Szép játékot várok Anglia ellen. A stadion, a futballmúlt, az ellenfél játékosai jól ismertek, minden adott ahhoz, hogy jók legyünk. Van időnk arra, hogy feltöltsük az akkumulátorokat.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!