Német kapitány: Mindent bevetettünk a magyarok ellen, és így sem volt könnyű menet

2021. június 24. – 08:17

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A magyar futballválogatott ellen a 84. percben lőtte be Németország azt a gólt, ami a továbbjutását jelentette, így a németekkel 2014-ben világbajnoki címet szerző kapitány, Joachim Löw még egy meccset minimum kap, kedden ugyanis a Wembley-ben lép fel csapata Anglia ellen. Németország nagyon közel volt ahhoz, ami a 2018-as vb-n előfordult, nevezetesen hogy az utolsó csoportmeccsén kikap és kiesik.

A meccs utáni sajtótájékoztatón megkérdezték a torna után biztosan távozó Löwtől – Hansi Flick váltja majd –, gondolt-e arra, hogy ez lehet az utolsó meccse a kispadon.

„Más járt a fejemben, nem volt időm se rá, hogy ezen tanakodjak. A tartás, a lelkesedés és az erő, mindenben rendben voltunk, tudtam, hogy bármikor gólt lőhetünk, ha sikerül egy gyorsabb kombináció, az volt a fontos, hogy nem szabad elveszíteni a türelmünket.

A magyarok mindenbe beleálltak, nagyon jól védekeztek, minden területet lezártak, egyik oldalon sem tudtuk megbontani őket. Mindenre reagáltak, akárhogyan is variáltunk Kimmichhel vagy Sanéval. Nem volt könnyű menet kiharcolni a döntetlent. Mindent bevetettünk, hogy megzavarjuk őket, de fejetlenül se mehettünk előre, mert egy kontrával végünk.

A végén a csereként beállt Jamal Musiala vitte el a szélen a labdát, középre adta, Wernert még blokkolták, Goretzkát már nem tudták, ketten is beleértek a labdába, ami végül a kapuban kötött ki. Ekkor már öt-hat játékosunk volt a tizenhatoson belül, hogy fel tudjuk törni a védelmet, végül sikerült.”

Löw kifejtette, hogy Londonban egészen más meccs vár csapatára, mert a magyarok beparkolták a tizenhatosra a buszt – ez a zárt védekezés futballszlengje –, míg az angolok nyíltabban fognak játszani, és arra számít, hogy azon a meccsen könnyebb dolga lesz csapatának.

2016-ban egyébként Portugália háromszor egyenlített a magyar válogatott ellen az utolsó csoportmeccsen, és végül megnyerte a tornát, most a németek kétszeri egyenlítés után maradtak életben, de azt még nem tudjuk, meddig jutnak. Ők nem panaszkodtak amiatt, mert a Wembley-ben kell játszaniuk, ezt az ágat jobban szerették volna, mint ahová a franciák kerültek. A németek ugyanis, ha nyernek, az ukrán–svéd meccs győztesével találkoznak a nyolc között. A franciák előbb Svájccal, majd a horvát–spanyol mérkőzés győztesével csapnak össze.

A Telex működését a támogatóink teszik lehetővé, csatlakozz te is hozzájuk!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!