Néhány érdekesség és statisztika a kezdés előtt

2021. június 23. – 20:40

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Eddig 35-ször találkozott a két válogatott egymással, 33-szor barátságos mérkőzésen. Csak az 1954-es két világbajnoki meccs volt hivatalos találkozó. Magyar sikerek inkább a korábbi meccseken voltak, eddig 14 német győzelem, 10 döntetlen és 11 magyar siker a mérleg. Legutóbb 2016-ban találkozott a két csapat Gelsenkirchenben, Németország Lang Ádám öngóljával és Thomas Müller találatával 2-0 arányban nyert. 2004-ben nyertünk legutóbb Németország ellen Kaiserslauternben, Torghelle Sándor két góljával.
  • Joachim Löw csapata a 8 Európa-bajnoki selejtezőjéből hetet megnyert, csak Hollandia verte meg Németországot hazai pályán. Magyarország a 4. helyen végzett csoportjában Horvátország, Wales és Szlovákia mögött, 12 pontot szerezve, majd Bulgária és Izland elleni pótselejtezőn harcolta ki az Európa-bajnokságon való részvétel jogát.
  • Magyarország mindkét eddigi mérkőzésén 5 helyzetet alakított ki, 3 kaput eltaláló lövése volt.
  • Willi Orbán Kaiserslauternben született, kettős állampolgárként játszhatott volna német színekben is, de Magyarország válogatottját választotta. Niklas Süle Frankfurtban született, nagyszülei magyarok voltak, Budapestről érkeztek Németországba. A Bayern München középső védőjének lett volna lehetősége magyar válogatottban is pályára lépni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!