Annyi a budapesti Eb-döntő álmának, több mint 60 ezren mehetnek a Wembley-be

2021. június 22. – 15:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A brit kormány keddi közlése szerint több mint 60 ezer néző előtt, a befogadóképesség 75%-a mellett rendezhetik meg a londoni Wembley-ben a labdarúgó-Európa-bajnokság elődöntőit és döntőjét – az eddigi tervek szerint csak 50%-os kapacitással ment volna a döntő. A csoportkörben eddig negyed házzal rendezték a meccseket.

A kormány tovább egyeztet majd az UEFA-val arról, hogy a három kiemelt mérkőzésre milyen engedményekkel utazhatnak be külföldi nézők. Az Athletic értesülései szerint az UEFA részt vevő csapatonként legalább 1000-1000 jegyet szeretne, az UEFA-család, vagyis a VIP-vendégek részére pedig további 2500-at, az ő beutazásukra kellene tehát enyhítés.

„Az UEFA, az angol futballszövetség és az angol hatóságok szoros együttműködésben keresik a megoldást a Wembley-ben rendezendő elődöntőkre és a döntőre, és jelenleg nincs tervbe véve, hogy módosítsák a mérkőzések helyszínét” – idézi az AFP a kormány közleményét.

Boris Johnson brit miniszterelnök szóvivője kedden úgy fogalmazott, alig várják, hogy megtarthassák a mérkőzéseket, ami szintén arra utalhat, hogy közel a végleges megállapodás a felek között.

Elvileg az Eb-rendező országokból Nagy-Britanniába utazó turisták tíznapos karanténra kényszerülnek. Minden jegytulajdonosnak negatív Covid-tesztet kell bemutatnia vagy olyan dokumentumot, amely igazolja a két oltást.

Korábban felmerült, hogy amennyiben a britek nem teljesítik az UEFA feltételeit, Budapestre kerülhet át az Eb-döntő. A Times értesüléseire a brit kormány mellett az UEFA és az MLSZ is reagált. Utóbbi annyit írt: „A magyar szervezők a négy budapesti mérkőzés megrendezésére összpontosítanak, azonban az MLSZ készen áll arra, hogy bármilyen magas szintű labdarúgó eseménynek otthont adjon.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!