Eldőlt, hogy biztosan továbbjut a magyar válogatott, ha legyőzi a németeket

2021. június 22. – 09:22

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A belgák hétfő esti győzelmével eldőlt, hogy a magyar labdarúgó-válogatott biztosan továbbjut a csoportjából, ha szerda este legyőzi Münchenben a német válogatottat. Sőt, a belgák a győzelmükkel több más csapat továbbjutását is elintézték.

A B csoportban hétfőn a belgák 2-0-ra legyőzték a finneket, Dánia pedig 4-1-re kiütötte Oroszországot, így a kilencpontos belgák után három csapat is három ponttal végzett, Dánia jobb gólkülönbséggel ment tovább csoportmásodikként.

A nyolcaddöntő mezőnye úgy alakul ki, hogy a hat csoportelsőhöz és hat csoportmásodikhoz a négy legjobb csoportharmadik csatlakozik majd. Eddig három csoportban értek véget a küzdelmek, ezek közül kettőben is 3 ponttal végzett a harmadik helyezett, a B csoportban a finnek, míg a C csoportban az ukránok szereztek ennyi pontot – ez alapján 4 ponttal garantált a továbbjutás, hiszen ezzel bármely csapat előzné a három ponttal álló harmadik helyezetteket.

Tehát ha a magyar csapat nyer Németországban, akkor biztosan négy pontja lesz, amivel az említett két hárompontos csoportharmadikat megelőzné. Négypontos csoportharmadikként Svájc egyébként már továbbjutott az A csoportból. A még csak két forduló után álló csoportokban is vannak már négypontosként biztosan továbbjutó csapatok, a D csoportban Csehország és Anglia, az E-ben Svédország, az F-ben pedig Franciaország már biztosan ott lesz a nyolcaddöntőben.

A 16 nyolcaddöntős csapatból tehát már megvan 11, de a csoportokon belüli sorrend még változhat, ezért a párosításokat még nem lehet tudni mindenhol.

A keddi párharcok

Kedden a D csoport meccseivel folytatódik az Európa-bajnokság, Csehország–Anglia és Horvátország–Skócia meccsek lesznek 21 órától. A belga meccs miatt tehát az angol és a cseh csapat is továbbjutott, már csak a csoportelsőséget rendezik le egymás között, az angoloknak nyerniük kell, ha elsők akarnak lenni. Nem árt persze figyelni, mert vereség esetén a harmadik helyre is lecsúszhatnak.

A horvát–skót párharc a továbbjutásról is dönthet, mert ha valamelyik csapat győzne, akkor négy pontja lenne, amivel szintén tovább lehet menni. A párharc győztese egy nagyarányú győzelemmel extrém esetben akár az angol–cseh vesztesét is előzheti, mert az angol–skóton és a cseh–horváton is döntetlen született, tehát angol vereség és skót győzelem, illetve horvát győzelem és cseh vereség esetén is előfordulhat, hogy az angol–cseh vesztese a harmadik helyre esik vissza.

Ha fontosnak tartod a munkánkat, támogasd a működésünket!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!