Deschamps megmagyarázta, miért volt jobb az 1-1, mint ha nyertek volna ellenünk

2021. június 21. – 13:14

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Jobban örül a döntetlennek, mint ha nyertek volna a magyarok ellen. Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya meglepő okfejtést adott elő a német RTL csatornának hétfőn, miután csapata szombaton 1-1-et játszott a magyar válogatott ellen a Puskás Arénában a labdarúgó Európa-bajnokságon.

„Mindig jobb határozott céllal nekivágni egy meccsnek” – utalt a portugálok elleni, szerdai mérkőzésükre az MTI beszámolója szerint. „Ha megvertük volna a magyarokat, akkor hat ponttal már továbbjutónak számítottunk volna, én pedig rotáltam volna a keretet, ahogy ilyenkor szoktam.

Emiatt kevesebb automatizmus lenne a játékunkban, és esetleg kikapnánk a portugáloktól.

Németország pedig legyőzné a magyarokat, és mi végül hat ponttal akár a harmadikok is lehetnénk.” Deschamps szerint továbbra is a saját kezükben van a sorsuk a továbbjutást illetően.

Az F csoport záróköre előtt a franciáknak 4, a németeknek és a portugáloknak 3-3, a magyaroknak 1 pontjuk van. Szerdán Münchenben a házigazda Németország és Magyarország találkozik, míg Budapesten a Puskás Arénában Portugália–Franciaország összecsapást rendeznek.

Nem léphet pályára az Eb további részében a magyarok ellen remekül játszó Ousmane Dembélé a francia válogatottban. A csatárt sérülés miatt le kellett cserélni a magyarok elleni meccs 87. percében. A L'Équipe napilap hétfőn még arról írt, hogy három hetet kell pihennie, így a döntőn még pályára léphet, ha eljutnak addig a franciák. Nem sokkal később azonban a francia szövetség közölte, hogy a Barcelona 24 éves játékosa már nem léphet pályára az Eb-n a térdsérülése miatt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!