Fiola elárulta, hogyan kötött ki a gól után a hangulatfelelős asztalánál

2021. június 20. – 16:55

frissítve

Fiola elárulta, hogyan kötött ki a gól után a hangulatfelelős asztalánál
Fiola Attila a magyar válogatott június 20-i sajtótájékoztatóján – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Második Európa-bajnoki meccsén bravúros, 1-1-es döntetlent ért el a világbajnok franciákkal szemben a magyar futball-válogatott, így az utolsó, németek elleni meccsen szerdán egy győzelemmel továbbjuthat a halálcsoportból. A gólszerző Fiola Attila a portugálok elleni meccs után arról panaszkodott, hogy nehezen tudott aludni, a franciák elleni meccs után hasonlóról, de egészen más hangulatban beszélt.

„Most sem aludtam sokkal többet, de most egészen más hangulatban voltam. Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy ennek a csapatnak tagja lehetek, és hogy amire készültünk, hogy több millió magyarnak örömet okozzunk, sikerült. Ami történt velem, nem lehet felfogni, kell ehhez pár hónap, akár egy év is. Most is ráz a hideg, ha visszagondolok rá. Meccs után fájt a fejem, hihetetlen érzés, csak azt kívánhatom, mindenki éljen át ilyet. Büszke magyar vagyok én is.”

Elárulta, hogy a közvetítésben is elhangzó Fityó becenevet még nagyon kicsi volt, amikor kapta, nem tudja megmondani, ki nevezte el, de jobban szereti, mint az Attilát. A franciáknak lőtt gólját legalább 300-szor visszanézte szombat óta, nála többször talán senki sem tette meg ezt. A gól után nagy sötétséget érzett, a kapu mögé akart menni, de rájött, hogy ott a francia szurkolók vannak, oda mégsem rohanhatott. Elindult, amerre látott, átugrotta a gumikötelet, és akkor kötött ki a hangulatfelelős, Szalay Edit asztalánál.

„Nem tudatosan csaptam az asztalra, hanem azért, mert láttam, lefelé néz, és csak azt akartam üzenni, hogy tessék felébredni, gólt rúgtunk. Mire felnézett, már sokan ott álltunk körötte, elnézést kérek tőle, ha megijesztettük. Azt csak utólag tudtam meg, hogy kiesett a fülhallgatója, és éppen azt kereste.”

Fiola egy vasárnap délelőtti videóban elnézést is kért, amiért megijesztette Szalayt.

Fiola mellett a Dunaszerdahely középpályása, Schäfer András állt még a sajtó rendelkezésére vasárnap. Schäfer mindkét meccsen kezdő volt, és már arról lehet találgatni, melyik csapatban folytatja a karrierjét egy jól sikerült Eb-szereplés után, az eddigi két meccsen mutatott teljesítmény az ő karrierjét meglökheti. Nagyon nem örült annak, hogy hárman is kiestek előle a középpályáról – Szoboszlai Dominik, Kalmár Zsolt, legvégül pedig Gazdag Dániel –, de a futballhoz kell bizonyos szerencse, a társai balszerencséje pedig az ő szerencséje lett, amivel úgy érzi, tudott is élni. Tudott arról, hogy a francia sportlap, a L’Equipe címlapján ő szerepelt, de nem a meccs legszebb momentumával került oda, hanem mert éppen felrúgta Pogbát.

A Telex szakértője, a korábbi válogatott játékos, Hrutka János elárulta a meccs után, hogy részt vesz egy tippversenyben, és a kapitány, Marco Rossi 1-1-et tippelt a meccsre, így a kérdés adta magát, tudott-e erről a csapat.

Schäfer azt mondta, nem beszélt vele erről. Fiola rögtön hozzátette, jobban örült volna, ha nem kapnak egy gólt, és nem jön be az olasz szakember tippje, és egy kicsit sajnálja is, hogy jól látta a jövőt, bár nincs miért szégyenkezniük.

Schäfer András (b) és Fiola Attila (j) a vasárnapi sajtótájékoztatón – Fotó: Huszti István / Telex
Schäfer András (b) és Fiola Attila (j) a vasárnapi sajtótájékoztatón – Fotó: Huszti István / Telex

Fiola nem hallott arról, hogy egy Eb előtti körkérdésben az egyik újságíró a magyarok legrosszabb emberének Fiolát várta a meccsek után. „Beszélhetnénk hosszasan arról, milyen vagyok. Az igazi Fiola Attilát csak kevesen ismerik. Sokan nem ismernek, aki ismer engem, az szeret. Nem szoktam nézni, mit írnak rólam, megkímélem magam tőle. Ahogy az sem izgat, hogy a franciák azt írták, én vagyok Európa leghíresebb embere. Öt évvel ezelőtt is ugyanez ember voltam, mint most, bár az igaz, akkor nem lőttem gólt.”

A mezét nem ajándékozta el senkinek, úgy érzi, a legjobb helye a háza falán lesz. Schäfer Mbappéval szeretett volna mezt cserélni, de nem jött össze, így a családja kénytelen lesz beérni az ő dresszével.

„Bizakodva várjuk a németek elleni meccset, nagyon jó, nagyon motivált közegben vagyunk, nagy pluszt jelentett nekünk a magyar közönség, sokat lendített rajtunk, de Münchenben sem vagyunk esélytelenek. El voltunk keseredve, bosszúsak voltunk a portugálok elleni vereség után, mert annyi munkát beletettünk, de kiengedtünk az egy pontot a kezünkből. Fel tudtunk viszont állni, ami nagyszerű csapategységre vall, és önbizalommal mehetünk. Nem mi vagyunk az esélyesek, 120 vagy 150 százalék kell tőlünk, de mindenki a maximumot fogja nyújtani” – összegzett Fiola, amivel maximálisan egyetértett Schäfer.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!