Fiola: Épphogy csak levegőt kaptunk

2021. június 16. – 16:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A portugálok elleni keddi 3-0-s vereség után a magyar futballválogatott tagjai közül Fiola Attila, illetve a cserekapus, Dibusz Dénes válaszolt a magyar sajtó kérdéseire szerdán.

Dibusz azzal kezdte, hogy Gulácsi Péter szenzációsan védett, eredetileg is tudták, hogy kimagasló kapusteljesítmény nélkül nem lehet sokáig tartani a gól nélküli állást egy ilyen remek erőkből álló válogatottal szemben. Úgy gondolja, a 84. percig Gulácsi tartotta meccsben a csapatot.

„Ahogy telik múlik az idő, egyre többet beszélgetünk, a gólokról nem tehetett, 99,9 százalék, hogy megfogta volna a labdát az első gól előtt, ha nem pattan meg. A gólokról nincs is értelme beszélni, inkább azon törjük a fejünket, hogy mi az, amiben a csapat előre tudna lépni, a játékunkon hogyan lehet javítani a franciák ellen.”

Fiola Attilának volt egy kemény ütközése még az első félidőben, az első gondolatában előjött az öt évvel ezelőtti eset, amikor az osztrákok ellen megsérült. Bernardo Silva volt a védelem azon oldalán, amit ő védett, szerinte nem lehet felkészülni ilyen típusú játékosra. A védekezésükkel nem volt probléma 84 percen át, ezért is nevezte bosszantónak a végeredményt, mert sokáig állták a sarat.

Fiola Attila (b) és Dibusz Dénes (j) a magyar válogatott szerdai sajtótájékoztatóján – Fotó: Huszti István / Telex
Fiola Attila (b) és Dibusz Dénes (j) a magyar válogatott szerdai sajtótájékoztatóján – Fotó: Huszti István / Telex

„Nem volt egyszerű estém, hajnali 4 óra körül aludtam el, rossz éjszakám volt. Ilyen megterhelés után egyébként sem alszom el könnyen, de nagyon bosszús is voltam, mert a vége egy kicsit csúnya lett. Labdabirtoklásban kell fejlődnünk, mert hamar felőrlik a védekezésünket és a csapatot is az ilyen képzett ellenfelek. Ha a védekezést meg is oldottuk, nagy feladat kihozni a labdát, amikor épphogy csak levegőhöz jutottunk. A franciáknak is biztosan lesz 3-4 helyzetük, de jó lenne, ha 5-10 százalékkal többet lenne nálunk a labda. Összehasonlítani sem lehet egy ilyen terhelést azzal, amit az NB I.-ben tapasztalunk. Fejben és fizikailag is nagyon sokat kivett belőlem a tegnap este” – magyarázta.

Willi Orbánt nem kellett vigasztalni a meccs után, harcedzett profi, Fiola szerint inkább meg kellett volna akadályozni, hogy egy az egyben maradjon a tizenegyest kiharcoló Rafa Silvával szemben, de ez nem sikerült.

Marco Rossi mindig világosan nyíltan kommunikált mind a csapat és mind a közönség felé, de a csapaton belül nem téma, hogy valamelyik csere csalódást okozott neki. Hibáztatni senkit sem szabad emiatt a csapatból.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!