Rossi: Mindegy, hogy 35 vagy 20 fok lesz, a franciák ellen mindenhogy nehéz

2021. június 18. – 16:40

Másolás

Vágólapra másolva

A franciák győzelemre fognak játszani, de Magyarország is szeretne egy jó eredményt elérni – magyarázta a szövetségi kapitány, Marco Rossi a világbajnok csapat elleni mérkőzés előtti sajtótájékoztatón. A találkozó szombaton 15 órakor kezdődik a Puskás Arénában, a franciák az első találkozón egy öngóllal megverték a németeket, a mieink 3-0-s vereséget szenvedtek a címvédő Portugáliától.

Először egyébként a franciák válaszoltak a kérdésekre, a játékosként és edzőként is világbajnok Didier Deschamps a magyar válogatottat dicsérte.

„Számunkra a fejlődésünk fenntartása a legfontosabb. Sok területen javultunk, és továbbra is fejlődünk, azt a játékszintet felvenni, ami a franciáké, nagyon nehéz feladat, szinte lehetetlen küldetés, de ha már ott leszünk a pályán, harcolni fogunk.

Mindegy hogy 35 vagy 20 fok van, a franciák ellen mindenkor nehéz meccs vár ránk. Nekünk és az ellenfélnek is ugyanolyan meleg lesz. Tudjuk, hogy jobb csapat, ezért többet kell majd labda nélkül futni, mint nekik. Amikor ilyen hőség van, okosan kell futni, ez is a tökéletes felkészülés részét képezi, amiért mindent megteszünk”

– foglalt állást Rossi.

Amit lehet, megtettünk, hogy regenerálódjunk

A kapitány hozzátette, pszichológiailag hagyott sérülést a portugálok elleni meccs, az utolsó percekben kapott gólok, de ezen már túl kell lépni, és előrenézni, a szombati feladatra koncentrálni. Be kell bizonyítani a szurkolóinknak, hogy szeretnénk büszkévé tenni őket, hogy büszkék lehessenek a csapatukra.

Sokféle filozófiáról, újításokról lehet hallani a futballban, sokan elemzik az új trendeket, de a futball alapvetően egyszerű játék szerinte: ha támad az ellenfél, akkor védekezni kell. Ha nálunk lesz a labda, próbálunk a kapujuk felé mozogni.

Ha az ő keretük értéke 900 millió euró, a magyar pedig 60, akkor valószínűleg ez a különbség a pályán látható lesz.

– mondta. Rossi szerint nem lehet más dolgunk, minthogy területet nyerjünk, többet legyen nálunk a labda, próbáljunk támadni, a harcmodorunkban, a felállásunkban, a taktikánkban nem lesz nagy változás, mint a portugálok ellen volt.

A kapitány úgy ítélte meg, hogy 20 világklasszis francia játékos van, egyértelműen hét meccsre készülnek, tehát a torna végéig szeretnének játszani, ezért elképzelhető, hogy valakit pihentetni fognak ellenünk.

„Amit lehetett tenni, megtettük a regenerációban. Nem szeretnék olyat hallani, hogy valaki fáradt, tüzesnek és fittnek kell lenni, nincsenek kifogások, nincsenek ürügyek, nincs olyan, hogy fáradtság, hiszen négy napot pihenhetünk, kedden játszottunk legutóbb.”

A térdelés politikai kérdés

Egy kérdésre elmondta, hogy Cristiano Ronaldót kórusban szidták volna homofób szlogenekkel a magyar drukkerek, nem hallotta, neki is új hír. Elsősorban a német és a spanyol média írt erről, a portugálok sem igazán emlékeztek meg róla, az UEFA sem tájékoztatott arról, hogy vizsgálatot indított volna. Rossi látta, hogyan ünnepelte meg az első gólját az értékesített tizenegyes után, lehet, hogy az váltott ki reakciót, de a lelátóról semmi szokatlant nem hallott.

Rossit a francia média a térdelésről is kérdezte, amit Orbán Viktor provokációnak minősített, amikor az írek ellen játszottunk még az Eb előtt. Azt is mondta a miniszterelnök, hogy térdelő csapatot kifütyülő szurkolókkal értett egyet.

„Ezek politikai kérdések. A mezünkön ott van a respect felirat, mi mindenkit tiszteltünk eddig is, és természetesen ezek után is” – válaszolta az olasz szakember.

Negónak különleges lesz a meccs

A Párizs környékén született Loic Negónak különösen érdekes lesz a mérkőzés, hiszen most először kerül szembe válogatott szinten a franciákkal. Az U19-es válogatottban még aranyérmet szerzett, Antoine Griezmann volt a legjobb barátja, és már alig várja, hogy a pályán ismét találkozzanak, mert mostanában nem beszéltek egymással. Abból a csapatból amúgy hárman kongói válogatottak lettek, Nego pedig miután az Újpest játékosa volt, most pedig a Fehérváré, a magyar csapatot választotta

„Nagyon különleges érzés lesz számomra ez a mérkőzés, mert a családom nagy része Franciaországban él, én viszont már jó ideje Magyarországon, ezért a csapatért harcolok, ahogy tettem az utóbbi időben”

– összegzett az Izland elleni pótselejtezőn fontos gólt szerző Nego.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!