Oszaka Naomi kihagyja Wimbledont, de az olimpiát nem

2021. június 17. – 21:36

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A világranglista második helyén álló Oszaka Naomi nem vesz részt a wimbledoni teniszbajnokságon, de a tervek szerint indulni fog a tokiói olimpián.

Oszaka ügynöke csütörtökön úgy fogalmazott, hogy a négyszeres Grand Slam-győztes volt világelső több időt szeretne tölteni a barátaival és a családjával, ezért nem indul a tornán.

„Az olimpiára azonban készen áll majd, és nagyon várja, hogy otthon, japán szurkolói előtt játszhasson” – írta a menedzser.

A Japánban született, 23 éves Oszaka májusban az első forduló után visszalépett a Roland Garrostól. A verseny indulása előtt kijelentette, hogy mentális egészségének megóvása érdekében nem vesz részt a sajtótájékoztatókon, ugyanakkor a szabályok szerint a játékosoknak minden mérkőzésük után a sajtó rendelkezésére kell állniuk. Oszaka szerint ez indokolatlanul megterheli őket lelkileg. A teniszezőt 15 ezer dollárra bírságolták, amiért nem vett részt az elő forduló utáni sajtórendezvényen. Erről az esetről itt írtunk korábban.

Nem Oszaka az egyetlen, aki kihagyja idén Wimbledont, Rafael Nadal szintén csütörtökön jelentette be, hogy sem az angol tornán, sem a tokiói olimpián nem lesz ott.

„Soha nem könnyű döntést hozni, de miután hallgattam a testemre és beszéltem a csapatommal, megértettem, hogy ez a helyes döntés” – írta Nadal a Twitteren.

(MTI, BBC)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!