Inkább feladta a Roland Garrost a teniszsztár, csak ne kelljen nyilatkoznia

2021. május 31. – 20:42

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Feladta a francia nyílt teniszbajnokságot, a Roland Garrost az egyik legnagyobb sztár, a japán Oszaka Naomi. A négyszeres Grand Slam-győztes, a világranglistán jelenleg második helyen álló, és a legjobban fizetett női sportoló hírében álló Oszaka a szervezőkkel és a sajtóval keveredett háborúba, és a verseny feladásával mutatta meg, hogy nem hajlandó meghajolni előttük.

A konfliktus abból indult ki, hogy Oszaka egy ideje nem hajlandó részt venni a meccsek utáni sajtótájékoztatón, mondván, az újságírók ott kegyetlenül bánnak a játékosokkal (főleg a vesztes meccsen éppen túllevőkkel). Naomi saját bevallása szerint évek óta küzd depresszióval és szorongással, és azt mondja, a saját mentális egészsége érdekében nem áll ki az újságírók elé. Ezzel alaposan megosztotta a teniszezők társadalmát, voltak, akik kiálltak mellette, de olyanok is, például Rafael Nadal vagy Ashleigh Barty, akik azt mondták, ilyesmit nem lehet csinálni, a sajtókonferencia a teniszező munkájának része.

A francia nyílt teniszbajnokságon eddig egy sajtótájékoztatója lett volna, de azon az előre bejelentetteknek megfelelően nem jelent meg Oszaka, ami miatt 15 ezer dollárra büntették. A bő 4 millió forintnyi büntetést ki is fizette, hozzátéve azt, hogy szeretné, ha egy mentális egészség megőrzésével foglalkozó szervezethez jutna a pénz. Amikor már kizárással fenyegették, bejelentette, hogy önként adja fel a versenyt.

Oszaka a döntését bejelentő Twitter-bejegyzésében azt írta, egy időre most szeretne távol maradni a teniszpályától, de ha úgy érzi, hogy készen áll, visszatér.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!