Kocsiba rejtett bombát hatástalanítottak a stadion közelében a második olasz Eb-meccs előtt

2021. június 16. – 21:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kocsiba rejtett bombát találtak Rómában, az olaszok második, Svájc elleni Eb-meccse előtt pár órával a mérkőzés helyszínének közelében, írják olasz lapok. A robbanószerkezetet az Olimpiai Stadiontól nem messze, nagyjából 1 km-re található Piazza Mancini környékén fedezték fel egy Smart autóba rejtve.

A gyanúsnak tűnő szerkezetet délután egy óra körül egy járókelő szúrta ki az autóban, ahogy elsétált mellette, ezután értesítette a hatóságokat, akik helyi idő szerint este 6-kor, vagyis 3 órával a meccs kezdete előtt a helyszínen felrobbantották a bombát.

A Corriere della Sera cikke szerint fémforgácsokkal megtöltött csőbombáról lehet szó. A lap arról is ír informátora alapján, hogy a szerkezethez kapcsolódott egy gyújtózsinór, amit meggyújthattak, de valamiért kialudt.

A mérkőzés zavartalanul elindult a tervezett időpontban – Olaszország végül 3-0-ra verte Svájcot, ezzel elsőként bejutott a nyolcaddöntőbe.

Nem is biztos, hogy az Eb-meccshez van köze

A brit Express bulvárlap olasz források alapján arról ír, hogy autó, amibe a bombát rejtették, azé a Marco Doriáé, aki Róma parkjainak és történelmi villanegyedeinek fejlesztéséért felelős, és korábban is kapott már fenyegetéseket, egyszer például egy töltényt hagytak az autójában, miután feltörték azt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!