Kocsiba rejtett bombát hatástalanítottak a stadion közelében a második olasz Eb-meccs előtt

2021. június 16. – 21:11

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kocsiba rejtett bombát találtak Rómában, az olaszok második, Svájc elleni Eb-meccse előtt pár órával a mérkőzés helyszínének közelében, írják olasz lapok. A robbanószerkezetet az Olimpiai Stadiontól nem messze, nagyjából 1 km-re található Piazza Mancini környékén fedezték fel egy Smart autóba rejtve.

A gyanúsnak tűnő szerkezetet délután egy óra körül egy járókelő szúrta ki az autóban, ahogy elsétált mellette, ezután értesítette a hatóságokat, akik helyi idő szerint este 6-kor, vagyis 3 órával a meccs kezdete előtt a helyszínen felrobbantották a bombát.

A Corriere della Sera cikke szerint fémforgácsokkal megtöltött csőbombáról lehet szó. A lap arról is ír informátora alapján, hogy a szerkezethez kapcsolódott egy gyújtózsinór, amit meggyújthattak, de valamiért kialudt.

A mérkőzés zavartalanul elindult a tervezett időpontban – Olaszország végül 3-0-ra verte Svájcot, ezzel elsőként bejutott a nyolcaddöntőbe.

Nem is biztos, hogy az Eb-meccshez van köze

A brit Express bulvárlap olasz források alapján arról ír, hogy autó, amibe a bombát rejtették, azé a Marco Doriáé, aki Róma parkjainak és történelmi villanegyedeinek fejlesztéséért felelős, és korábban is kapott már fenyegetéseket, egyszer például egy töltényt hagytak az autójában, miután feltörték azt.

Kövess minket Facebookon is!