Két portugál szurkoló is berohant a pályára a keddi Eb-meccsen

2021. június 16. – 17:28

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A keddi magyar-portugál Eb-meccs alatt a Készenléti Rendőrség munkatársai három személyt rendbontás gyanúja miatt elfogtak, és valamennyiükkel szemben feljelentést tettek. Egy személyt garázdaság gyanúja miatt állítottak elő, három esetben pedig biztonsági intézkedést hajtottak végre.

A pályára berohanó két portugál és egy magyar szurkolóval szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság rendbontás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárást – válaszolta a rendőrség a Telex megkeresésére.

A Magyar Labdarúgó Szövetség számolt be arról, hogy a rendőrség több embert is előállított a magyar-portugál mérkőzés kapcsán. Az MLSZ felhívja a szurkolók figyelmét, hogy a pályára lépés szigorúan tilos, és akár bűncselekménynek is minősülhet. A játékosok megközelítése járványügyi szempontból is kockázatos.

A Puskás Aréna 2021. június 15-én – Fotó: Huszti István / Telex
A Puskás Aréna 2021. június 15-én – Fotó: Huszti István / Telex

Egy magyar szurkoló Schön Szabolcs érvénytelenített gólja után rohant be a Puskás Aréna gyepére, a fekete pólós férfit aztán a biztonságiak vezették el.

A másik keddi meccsen egy Greenpeace-aktivista keltett riadalmat azzal, a siklóernyőjével a pályán landolt a német-francia-meccs kezdete előtt. Az akciójában több ember is megsérült és kórházi kezelésre szorult. A Greenpeace az eset után közleményben fejezte ki sajnálatát a baleset miatt. Egyúttal jelezte, a terv az volt, hogy aktivistájuk egy nagy latex labdát ejt a stadionba, aztán az aréna felett tovább repül. „Sajnos nem alakult minden a terv szerint” – jelezte a Greenpeace, akik a Volkswagen ellen tüntettek így.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!