10-30 a gólarányunk a portugálok ellen, az utolsó hét meccsből hatot megnyertek

2021. június 15. – 17:07

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva
  • Az eddigi 13 magyar–portugál meccsen a portugálok 30 gólt szereztek, ami 2,3 találat mérkőzésenként, a magyar csapat 10 gólt ért el.
  • A 2016-os franciaországi Eb-n háromszor is vezettünk, mégis döntetlen lett az eredmény. A csoportot a mieink nyerték a későbbi győztes portugál válogatott és Izland előtt. Az elmúlt 7 egymás elleni mérkőzésből ez az egy döntetlen volt.
  • Az Európa-bajnokság selejtezőcsoportjában Magyarország a 4. helyet szerezte meg, Horvátország, Wales és Szlovákia mögött, mindhárom csapat résztvevője a tornának. A portugálok, Ukrajna mögött másodikként jutottak ki az Eb-re, 2 döntetlennel kezdtek, majd a hátra maradt 6 mérkőzésükből ötöt is megnyertek.
  • Portugália úgy nyerte meg a 2016-os Európa-bajnokságot, hogy 3 döntetlennel a 3. helyen zárt csoportjában, majd Horvátországot hosszabbításban, Lengyelországot 11-esekkel, a döntőben Franciaországot ugyancsak egy hosszabbításban szerzett góllal múlták felül. Az egyetlen rendes játékidő alatt szerzett győzelmük a tornán az elődöntőben született, a meglepetéscsapat Wales válogatottját verték 2-0 arányban.
  • 2019-ben Portugália megnyerte a Nemzetek Ligájának első kiírását is, Svájcot 3-1-re verték az elődöntőben, majd a hollandokat 1-0-ra a döntőben.
  • Ronaldo 11 gólt szerzett a selejtezők alatt, ez eggyel kevesebb, mint az élen zárt Harry Kane 12 találata.
  • A mérkőzés játékvezetője a török Cüneyt Cakir lesz, aki utoljára 2015-ben vezetett nekünk mérkőzést, az Észak-Írország elleni idegenbeli Eb-selejtezőt. A tapasztalt török játékvezető személye mindig garancia a váratlan fejlemények, ítéletek feltűnésének.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!