Nagy Ádám: Sokkolta a magyar válogatottat Eriksen esete

2021. június 13. – 17:33

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Sokkolta a magyar labdarúgó-válogatott tagjait a dán Christian Eriksen esete, aki szombaton az első félidő végén összeesett a finnek elleni összecsapáson és a pályán kellett újraéleszteni. „Éppen véget ért a délutáni edzésünk, amikor az első hírek érkeztek. Mindannyiunkat sokkolt, rengeteget beszéltünk róla és arról is, hogy ez miként hat a dán válogatottra. Megrázó volt, hogy a családja is jelen volt” – mondta Nagy Ádám, a válogatott játékosa a csapat vasárnapi sajtótájékoztatóján az MTI tudósítása szerint.

A Bristol City védekező középpályása szerint szörnyű belegondolni abba, hogy ez bármelyikükkel megtörténhet. Már többször is szóba került, hogy miként lehetne ezeket megelőzni ezeket az eseteket, mert nem ez volt az első alkalom és valószínűleg nem is az utolsó. Nagy szerint hiába csinálnak a futballistákon EKG-t, szívultrahangot, laborvizsgálatot, így is sok esetben rejtve maradhatnak egészségi problémák.

„Érezzük, hogy fokozódik a nyomás, de ez természetes. Az ausztriai edzőtáborban még lazábban beszélgettünk a dolgokról, mert tudtuk, jó néhány edzés lesz addig, amíg kifutunk a teltházas Puskás Arénába. De ez egy édes teher, egy soha vissza nem térő alkalom. Mindent megteszünk, hogy jól kezdjünk” – mondta a válogatott első, keddi meccséről Nagy.

A 25 éves futballista arról is beszélt, hogy a magyar válogatottnál arculat- és generációváltás történt az elmúlt években, és szerinte csak erősödött a csapat, de a címvédő portugál válogatott sem lett gyengébb, mint öt éve volt. „Más mérkőzésre számítok, mint az előző Eb-n 3-3-mal végződött meccs volt. Kevesebb gólt, stabilabb, biztonságosabb játékot várok” – fogalmazott Nagy, aki 2016-ban a cserepadról nézte végig a portugálok elleni találkozót.

Ezután Varga Kevin vette át a szót, aki arról beszélt, hogy ez lesz az első nagy tornája, amire szerinte nem lehet felkészülni, át kell ezt élni. Varga elképzelni sem tudja, milyen lesz kifutni a pályára hazai közönség előtt. „A szövetségi kapitány, Marco Rossi egytől egyig személyre szólóan elmondja, mit vár az adott pozícióban. A másik Szalai Ádám, aki csapatkapitányhoz méltóan összefogja az egész együttest. A csapategységben óriási szerepük volt” – válaszolta a török Kasimpasa támadója arra a kérdésre, hogy kiknek a szavára hallgat. Varga szerint lesznek olyanok a csapatban, akik megvillannak majd, a jó egyéni teljesítmények pedig felhúzzák a többieket is.

A magyar válogatott kedden a portugálokat fogadja a Puskás Arénában, szombaton pedig a világbajnok franciákkal játszik ugyancsak Budapesten, aztán június 23-án Münchenben a németek vendégeként zárja a csoportkört.