Az UEFA is utasításba adta, hogy ne mutassák a közvetítésben a pályán fekvő Eriksent

2021. június 13. – 11:45

frissítve

Az UEFA is utasításba adta, hogy ne mutassák a közvetítésben a pályán fekvő Eriksent
A dán válogatott játékosai, miközben Christian Eriksen életéért küzd az orvosi stáb – Fotó: Friedemann Vogel / POOL / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az UEFA nemzetközi adásának szerkesztője, Jean-Jacques Amsellem a L’Équipe-nek magyarázta el, milyen szempontok szerint járnak el, ha olyasmi történik a pályán, mint a szombati dán-finn Eb-meccsen, amikor Christian Eriksen összeesett a pályán, és percekig küzdöttek az életéért. Miután az Inter és a dán válogatott futballistája ott helyben szívmasszázst kapott, és visszanyerte az eszméletét, azonnal kórházba szállították, ahol később sikerült stabilizálni az állapotát.

A szakember elmondta, nincs konkrét forgatókönyv az ilyen helyzetekre, de amikor Eriksen összeesett, azonnal kiadta, hogy vegyék le a képet róla. Onnantól a helyszínen lévő mintegy 30 kamera közül egyik sem készíthetett közeli képet a játékosról. Az UEFA-tól is világosan utasításba adták, hogy ne mutassák a szívmasszázst.

Bár érkeztek panaszok a közvetítés miatt, Amsellem szerint rendben volt, hogy a megrendült dán és finn játékosokról, az edzői stábokról és a szurkolókról továbbra is mutattak közeliket, mert be kellett mutatniuk, milyen légkör uralkodott a stadionban azokban a drámai percekben. A szakember is elmondta, hogy természetesen az a legfontosabb, hogy Eriksen már jól van. Az eset után egyik interes csapattársa, több nemzeti szövetség, Cristiano Ronaldo, de még az angol trónörökös is üzent Eriksennek.

A meccset egyébként az Eb-n először szereplő finnek nyerték, 1-0-ra, de érthető módon nem tudtak felhőtlenül örülni a történelmi sikernek. Azt még nem lehet tudni, hogy pontosan mi okozta a játékos rosszullétét, de az eset után megjelenő konteók szerint a koronavírus elleni vakcina állhat a dolog mögött. A valóság azonban az, hogy Eriksen sem a Pfizer-BioNTech vakcináját, sem semelyik másikat nem kapta még meg, és covidos sem volt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!