A dán és a finn szurkolók együtt skandálták Christian Eriksen nevét

2021. június 12. – 20:24

frissítve

A dán és a finn szurkolók együtt skandálták Christian Eriksen nevét
Fotó: Jonathan NACKSTRAND / POOL / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A dán-finn Európa-bajnoki-meccsen összeeső Christian Eriksen nevét skandálták együtt a dán és a finn szurkolók a koppenhágai Parken Stadionban. A finnek „Christian” rigmusára a dánok „Eriksennel” válaszoltak.

Az UEFA fél nyolc körül azt közölte, hogy Eriksent kórházba szállították, és stabilizálták az állapotát. A dán futballszövetség is megerősítette, hogy a futballista eszméleténél van, és vizsgálatokon esik át.

Az UEFA későbbre ígért döntést arról, mi lesz a félbeszakadt mérkőzés sorsa. A Dán Labdarúgó-szövetség Twitter-bejegyzése megerősítette, hogy a mérkőzést este folytatják. „A játékosok megerősítették, hogy Christian jól van. A mérkőzés 20:30-kor folytatódik”. Ők is megerősítik, hogy Eriksen magához tért, az állapota stabil. További vizsgálatokra a Rigshospitalet kórházba szállítják.

A 29 éves Eriksen az olasz Interben futballozik, korábban játszott az angol Tottenhamben, 109-szeres dán válogatott. A 2021-re halasztott Európa-bajnokság pénteken kezdődött, a szombati Dánia-Finnország a harmadik meccs a tornán.

Az Európa Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnöke, Aleksandr Čeferin is mielőbbi felépülést kívánt Eriksennek. „Az ilyen pillanatok mindent más perspektívába helyeznek az életben. Teljes és mielőbbi felépülést kívánok Christiannak, és imádkozom, hogy a családjának legyen ereje és hite. Ezekben az időkben a futballcsalád egysége nagyon erős. Hallottam, hogy mindkét csapat szurkolói a nevét skandálták. A futball gyönyörű játék, és Christian ezt gyönyörűen játssza” – írta a Twitteren.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!