Megfontolt döntés után lett Stöger a Fradi vezetőedzője

2021. június 9. – 15:41

Megfontolt döntés után lett Stöger a Fradi vezetőedzője
Peter Stöger bemutatkozott a Ferencvárosnál – Fotó: Illyés Tibor/MTI

Másolás

Vágólapra másolva

A Ferencváros élére az ukrán Szerhij Rebrov távozása után kinevezett osztrák Peter Stöger szerint abszolút alkalmas a keret támadófutballra, ezért azt fog játszani a hazai bajnokikon – jelentette az MTI. A nemzetközi kupákban már inkább a riválisokhoz kell majd alkalmazkodniuk.
Mivel Magyarországon a Ferencvárosé a legjobb csapat, így kizárólag rajtuk múlik a sorozatban negyedik bajnoki cím.

Az 55 éves Stöger az öltözőben angolul beszél majd a kerettel, most németül válaszolt a sajtótájékoztatón felmerülő kérdésekre. A csoportkörbe jutást célul jelölte meg. Jövőre már három főtábla lesz, hiszen a Bajnokok Ligája és az Európa Liga mellett ott van a Konferencia Liga is. A Fradi a BL második körében is kiemelt lesz, ha azt a párharcot megnyeri, legrosszabb esetben a frissen létrehozott sorozat főtábláján már biztos garantált a helye.

A korábban a Bundesligában az 1. FC Köln és a Borussia Dortmund, legutóbb pedig az osztrák Austria Wien csapatánál dolgozó edző szerint a magyar futball az elmúlt években látványos fejlődésen ment keresztül. Kicsit hasonlít a helyzet az osztrákhoz, ahol két-három kiemelkedő együttes van, az élen a Red Bull Salzburggal, amely a Ferencvároshoz hasonlóan uralja jelenleg az ottani mezőnyt.

Stöger szeret fiatal játékosokkal dolgozni és a hosszú távú célok között szerepel az is, hogy saját nevelésű magyar futballistákat építsenek be a csapatba. Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója elmondta, több jelöltjük volt a posztra, megfontolt döntés eredménye, hogy ő lett a vezetőedző. A filozófia, amit képvisel, és amit a csapataival játszott, tökéletesen passzol a Ferencvároshoz.

Orosz reagált azokra a hírekre, miszerint Rebrov elsősorban azért nem jött ki a vezetőség egyik tagjával, mert a tudta nélkül hoztak játékost a csapathoz, és meglepődött, amikor megjelent valaki az öltözőben. Orosz cáfolta az ukrán szakembert, mert a klubnál mindig is csapatmunka végén, a vezetőedző bevonásával szerződtettek új futballistákat.

Amikor Stöger még az Austriánál dolgozott, a szurkolók már tiltakoztak ellene, transzparensen üzentek neki.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!