Nekiment Kubatov Gábornak a Fradi edzője egy ukrán lapnak adott interjúban

2021. június 3. – 09:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Interjút adott egy ukrán újságnak Szerhij Rebrov, a Ferencváros vezetőedzője. Hónapokig tartó hallgatás után a a zbirna.com internetes oldalnak hosszan beszélt a körülötte kialakult ellentmondásos helyzetről, a cikket a Nemzeti Sport is szemlézte.

Az interjú azzal kezdődik, hogy a klub elnöke (és egyben a Fidesz országos pártigazgatója és alelnöke), Kubatov Gábor a közelmúltban úgy nyilatkozott, Rebrov februárban ügynökén keresztül azt üzente, nem kívánja folytatni a munkát a klubnál. Erre az ukrán sikeredző úgy reagált:

„Sokáig hallgattam, nem akartam nyilatkozni, tiszteletben tartva a klubbal kötött szerződésemet. De elérkezett az ideje, hogy megszólaljak, mert a kialakult helyzet immár tarthatatlan. Miután az év elején néhány részletben nem értettünk egyet az átigazolási politikában, leültünk Kubatov Gáborral. Úgy éreztem, két bajnoki címmel, Európa-liga-szerepléssel, Bajnokok Ligája-csoportkörrel annyi tiszteletet megérdemlek, hogy kikérjék a véleményemet, mielőtt új futballistát igazolnának. Az elnök úr biztosított róla, többé senkit sem igazolnak a megkérdezésem nélkül. Erre nem sokkal később újabb olyan futballista toppant be az öltözőbe, akit akkor láttam először... Ezután történt, hogy Varga Sándor ügynökömön keresztül azt üzentem, ilyen feltételek mellett nem kívánom tovább folytatni a munkát.”

Az edző tehát abban az esetben nem akart tovább a klubnál dolgozni, ha a megkérdezése nélkül történnek az átigazolások. „Arról szó sem volt, hogy szerződést bontanék, és elmennék. Arra kértem a klub vezetőit, hogy beszéljünk meg mindent. A szurkolók folyamatosan megállítottak az utcán, és azt kérdezgették: Szerhij, miért hagyod itt a klubot?” – tette hozzá.

A 46 éves edző szerint a problémákat konstruktív módon, szemtől szemben is meg lehet oldani.

De hiába várt négy hónapig rá, a vezetőkkel közös beszélgetésre azóta sem került sor.

Rebrov megerősítette, hogy továbbra is szeretne a Fradinál dolgozni. A nyáron ugyan voltak nagyon komoly ajánlatai, de mindet visszamondta, mert a családjával remekül érzi magát Budapesten.

„A mostani helyzet méltatlan hozzám. Három éve dolgozom itt, mindig hálás leszek a Ferencváros vezetőinek, hogy bizalmat szavaztak nekem, illetve a magyar szurkolóknak, akik mindenben támogattak. De itt az ideje, hogy engem is tiszteljenek! Eszem ágában sem volt elhagyni a Fradit, tisztelem és szeretem a klubot. Továbbra is a Ferencváros vezetőedzője vagyok, és úgy tervezem, hogy az eredeti tervnek megfelelően június nyolcadikán Budapesten lesz jelenésem. Persze arról is tudok, hogy a klub sportigazgatója tájékoztatta az edzőket és a futballistákat, már június negyedikén össze kell jönniük az öltözőben” – mondta nem túl sok jót sejtetően Rebrov.

A Ferencváros nem kívánt nyilatkozni a cikkel kapcsolatban – írta a Nemzeti Sport.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!